SRT Viper се изправя срещу Mercedes SLS AMG Black Series [Видео]

Share


Публикувано на: 7/07/2013

SRT Viper се изправя срещу Mercedes SLS AMG Black Series [Видео]

С напускането на Chevrolet Corvette ZR1, SRT Viper е последната останала 600+ конски сили американска спортна кола (за сега). В епизода тази седмица  на Head 2 Head , домакинът Джони Либерман намира нов съперник за бруталния Viper, Mercedes-Benz SLS AMG Black Series. Докато SLS Black Series е почти три пъти по-скъп от SRT Viper, двете коли са забележително подобни. И двете са твърди, със задно задвижване, с двигател отпред и произвеждащи повече от 600 конски сили. Сравнението на две коли се окаже по-близко от очакванот. На пистата  Laguna Seca ги тества  професионалният пилот Ранди Побст.

На пътя, Либерман е първоначално потресен от грубият характер на Viper-а. Испускателната система отстрани на колата нагорещява пространството за краката и шума на големия, 8.4-литров V-10 двигател с 640 кс и 814 Нм въртящ момент се натрапва постоянно. Когато той настъпи педала до долу, всичко започва да има смисъл, тъй като Либерман е изненадан от участието на водача в управлението на Viper-а и свързаността му към пътя. Той използва шестстепенна ръчна трансмисия, която позволява на 1521 килограмовият спортен автомобил да ускори 0-100 км/ч за 3.5 секинди, четвърт миля прави за около 11.5 секунди и има максимална скорост от 331 км/ч.

От друга страна, SLS AMG Black Series има 6.2-литров V8 двигател, който произвежда 622 кс и 634 Нм въртящ момент. Тази мощност дава възможност на колата да ускори 0-100 км/ч за 3.2 секунди, четвърт миля прави за около 11.1 секунди и да има максимална скорост от 315 км/ч.
Изискаността на Mercedes-а не намалява неговата мощност и се оказа, че е достоен съперник на SRT Viper във всяко изпитване.

Viper-ът ясно има предимство в мощността, но дали това ще е достатъчно да повали всемогъщия Black Series? Гледайте клипа, за да разберете!

© 2013 TXD LTD
Още в Новини
2014-Mercedes-Benz-S-Class-Plug-in-Hybrid-
Mercedes-Benz S500 Plug-in Hybrid с разход 3.1 л/100 км!

Версията S500 Plug-in Hybrid ще бъде на пазара още тази година. Новото поколение...

Close