Mercedes UNIMOG – Автомобилният вариант на Супермен дойде у нас!

Share


Публикувано на: 9/05/2014

Mercedes UNIMOG - Автомобилният вариант на Супермен дойде у нас!

Чували ли сте за Mercedes-Benz UNIMOG U5000, машини, които нямат аналог и са нещо като автомобилен вариант на супермен? Подходящи са за противопожарни и спасителни дейности, транспортират военна техника и провизии, помагат в строителни дейности в трудно достъпни райони, че дори и в минната промишленост и селското стопанство. UNIMOG U5000 е приложим също така и в туризма, като автомобил за превоз на туристи по труднодостъпни райони, както и за транспорт на военна техника и провизии по трудно достъпни терени. Е, вече има и два такива в България, похвалиха се от „Балкан Стар“, официален представител на марките Mercedes-Benz, Mitsubishi и Jeep у нас. Това са автомобили с високопроходими шасита с бордови надстройки. Единият е оборудван с кран “Palfinger”, а другият е с двойна кабина с 6+1 места. През последните 5 години в страната не са продавани подобни автомобили, а интересно в случая е, че и двата са за един клиент. Поради конфиденциалност компанията не може да цитира конкретно име.

Mercedes-Benz UNIMOG U5000 /4х4/3850 e дооборудван с кран и бордова надстройка. Двигателят е 4-цилиндров турбодизелов 924 LА, с електронно регулиране на  впръскването, междинно охлаждане, изпълнение Евро 5. Съчетан е със синхронизирана реверсивна предавателна кутия с 8 предни и 6 задни предавки и реверсивно превключване за бърза смяна на посоката на пътуване и бърз заден ход. Освен това автомобилът разполага с темпомат и Telligent-превключване на предавките.

Портални мостове с голям клиренс при нисък център на тежестта на автомобила, диференциална блокировка на всички оси с електро-пневматично вклюване/изключване по време на движение без прекъсване на силовия поток; интегрирани стабилизатори, спирални ресори и телескопични амортисьори, всичко това е част от характеристиките на тези машини.
Бордовата надстройка е с вътрешни размери 3000 мм х 2200 мм и подова конструкция от Fe профили с антикорозионно покритие.
Източник: www.autobild.bg

© 2014 TXD LTD
Още в Новини
Mercedes-Benz C 300 BlueTEC HYBRID, Exclusive Line, Cavansitblau
Иновативен тъчпад в новата С-Class W205

Водещият производител на гуми и технологии за автомобилната индустрия Continental бе отличен...

Close