Mercedes-Benz R500 от Infinite Auto Design

Share


Публикувано на: 11/06/2013

Mercedes-Benz R500 от Infinite Auto Design

Някой да си спомня Mercedes-Benz R-Class? Накратко, това е опит на Mercedes-Benz за популяризирането на кръстоската между MPV и SUV сегментът, нещо като Chrysler Pacifica. Това е само докато момчетата от Infinite Auto Design не взимат обикновен R500 и го правръщат в това, което виждате на снимките.

Дори и с Mercedes-Benz емблемата, тази кола е провал поради външният си вид и голямата си цена – провал, който Mercedes по-късно признават. След като продажбите започват, началната цена на R-Class е много близо до началната цена на S-Class. Така че, освен ако не сте собственик на 5-звезден хотел с летищен транспорт, R-Class няма да ви е от полза по никакъв начин сравнение със S-Class.

Оставяме всичко това настрана, R-Class не е точно колата, която ще премине през повечето умове, когато става въпрос за тунинг. На изложението SEMA обаче, демонстрираният автомобил наистина не отговаря на това правило. С тази мисъл, Infinite Auto Design решават да вдъхнат малко живот на забравеният R-Class.

Под този AMG бодикит е стандартен R500, който се захранва от немодифициран 5.0-литров V-8 двигател. Това означава, че произвежда 302 конски сили и 460 Нм въртящ момент, което не е твърде лошо за миниван-кросоувър от своята епоха.

Екстериорът получава пълната процедура, която всяка кола на Infinite Auto Design получава. Той получава специално проектирана предна и задна броня, които добавят малко радост за окото в сравнение със стандартните. Колата след това получава сива матирана боя и е снабдена с набор от апетитни 20-инчови джанти Forgestar.

Като цяло, тази кола може да бъде оценена за опита си за инжектиране на няколко унции “готино” в R-Class, нещо като редкият модел  R63 AMG.

Mercedes-Benz R500 от Infinite Auto Design  

© 2013 TXD LTD
Още в Новини
r171-slk-55-amg-wrapped-in-metallic-orange-photo-gallery_23
Mercedes-Benz SLK55 AMG от SchwabenFolia

Нищо не казва "колата ми е по-добрa от Porsche Boxster" както Mercedes-Benz...

Close