Mercedes-Maybach Pullman – върхът на сладоледа!

Share


Публикувано на: 10/03/2015

Mercedes-Maybach Pullman - върхът на сладоледа!

По повод 50-годишнината на знаметия Pullman на салона в Женева ще видим и съответната версия, обозначена като Mercedes-Maybach. Дължината му е 6499 мм (или 1053 мм повече от Mercedes-Maybach S-Class), а задната седалка е превърната в умалено копие на луксозен салон. Голяма част от екстрите са част от стандартното обзавеждане. Двамата VIP-пасажери ще се ширят на две президентски седалки с лице в посока на движението, а другите двама пътници ще седят срещу тях. Желаещите ще могат да поръчат и конфигурация само с две задни седалки. Естествено те ще имат възможноста да индивидуализират до безкрарйност интериора на лимузината си и да я превърнат в уникат.

Колесната база е почти колкото дължината на един тривиален автомобил – впечатляващите 4418 мм. Pullman е повече от 100 мм по-висок от Mercedes S-Class, иначе казано – 1598 мм. Флагманът в гамата на модела естествено е Mercedes-Maybach Pullman S600. Обзаведената с битурбо V12 двигател с работен обем от 5980 куб. см лимузина разчита на мощност от 530 к.с. и въртящ момент от 830 Нм, достъпен при 1900 об/мин.

VIP седалките са повече от комфортни и дори облегалките им се регулират поотделно. Луксозните подглавници вървят стандартно с допълнителни възглавнички. Гостите от първа класа имат с 60 мм повече място за краката, отколкото в Mercedes-Maybach S-Class.

Mercedes-Maybach Pullman - върхът на сладоледа!

Влизането в новия Pullman е още по-лесно, тъй като задните врати са станали още по-големи, а позицията на седалките е изтеглена максимално назад.

В интериора водещата стандартна настилка е кожата, която покрива дори и линията на тавана. Както може да се очаква в един Maybach, отзад има три аналогови уреда, така че пътниците да могат да следят скоростта и оборотите. Електрическият стъклен панел, който ги отделя от шофьора, променя степента си на прозрачност с помощта на специален бутон. За озвучаването на този луксозен „лайнер“ се грижи Burmester® high-end 3D съраунд система.

Това голямо удоволствие си има и съответната стартова цена – започва от 270 000 евро, при това за небронираната версия. Първите купувачи ще получат доставките си в началото на следващата година.
Източник: www.autobild.bg

Mercedes-Maybach Pullman - върхът на сладоледа! Mercedes-Maybach Pullman - върхът на сладоледа! Mercedes-Maybach Pullman - върхът на сладоледа! Mercedes-Maybach S600 Pullman Mercedes-Maybach Pullman - върхът на сладоледа! Mercedes-Maybach S600 Pullman Mercedes-Maybach S600 Pullman Mercedes-Maybach Pullman - върхът на сладоледа! Mercedes-Maybach S600 Pullman Mercedes-Maybach S600 Pullman Mercedes-Maybach S600 Pullman Mercedes-Maybach S 600 Pullman

© 2015 TXD LTD
Още в Новини
Mercedes-Benz Concept V-ision e with PLUG-IN HYBRID
Mercedes-Benz Vision-e с разход от 3 л/100 км!

Mercedes-Benz представи в Женева своя концептуален модел Vision-e. Моделът представлява предсерийна версия...

Close