Mercedes-Maybach ще предлагат три седана

Share


Публикувано на: 13/11/2014

Mercedes-Maybach ще предлагат три седана

Възродената от Daimler-AG луксозна марка Maybach ще предложи три версии на луксозен седан, като всички те ще бъдат базирани на новото поколение Mercedes S-Class, съобщава “Automotive News”.
Първият от тях вече беше потвърден от Daimler. Моделът ще носи името Mercedes-Maybach S600 и ще има премиера в Лос Анджелис по-късно този месец. Луксозният автомобил ще си съперничи за клиенти с возила от категорията на Rolls-Royce Ghost и Bentley Flying Spur, като ще се задвижва от V12 двигател с обем 6.0 литра и мощност 530 к.с.

Другите две версии ще носят инициалите S500 и S400 4MATIC. Първият ще използва 4.7-литровия V8 двигател с 455 к.с., докато за втория, който ще има задвижване към четирите колела, е предвиден 3.0-литров V6 с 333 к.с.
Ола Калениус, директор продажби в Mercedes, уточни пред “Automotive News”, че версията Mercedes-Maybach S600 ще има увеличено с 200 мм разстояние между двете оси, а цената й ще бъде по-ниска от тази на спрения Maybach 57.

Новите модели на Maybach ще носят и емблемата на Mercedes, става ясно от снимките
Калениус сложи и край на спекулациите за SUV модел на марката Maybach. “Нямаме планове да създаваме подобен модел”, заяви той.
Повече подробности за гамата от модели на Maybach ще бъдат разкрити на 18 ноември в Лос Анджелис.
Източник: www.automedia.investor.bg

© 2014 TXD LTD
Още в Новини
aston
От Mercedes-Benz се отказаха да купят Aston-Martin

Концернът Daimler-AG няма намерение да увеличава своите акции в британския производител на...

Close