Mercedes GLA45 AMG с най-мощният сериен 4-цилиндров двигател

Share


Публикувано на: 20/01/2014

Mercedes GLA45 AMG с най-мощният сериен 4-цилиндров двигател

На тазгодишния салон в Детройт Mercedes-Benz наистина се отчете с многобройни премиери. Наред с новата С-Class и S600, своя дебют на шоуто отбеляза и компактният SUV GLA45 AMG. В него е монтиран най-мощният сериен 4-цилиндров двигател в света с макс. мощност 360 кс и въртящ момент от 450 Нм.

Със среден разход от 7.5 л/100 км и комбинирани емисии от CO2 в размер на 175 г/км, той обаче доказва, че високите показатели могат да се съчетаят и с екологията. GLA45 AMG ускорява от място до 100 км/ч за 4.8 сек, а макс. му скорост е електронно ограничена на 250 км/ч. Задвижващи са и четирите колела с фирмената система AMG 4MATIC. Силовият агрегат е съчетан със 7-степенна спортна автоматична трансмисия.
След добрите отзиви към концептуалния GLA45 AMG, дебютирал на салона в Лос Анджелис, дойде ред да видим и серийния вариант.

Аеродинамичният пакет включва по-широк преден сплитер, заден спойлер, карбонови рамки на огледалата и др. Поръчките за новото попълнение в гамата на Mercedes-Benz започват от март, а в шоурумовете на марката моделът ще се появи от началото на юли.
Източник: autobild.bg

Mercedes GLA45 AMG с най-мощният сериен 4-цилиндров двигател

© 2014 TXD LTD
Още в Новини
2015-Mercedes-Benz-C-Class-Estate
Разкриха и новото комби на Mercedes C-Class

Засега няма никакви подробности за модела. Известно е само, че габаритите му...

Close