Mercedes-Benz SLS AMG GT Final Edition е последният SLS AMG

Share


Публикувано на: 28/11/2013

Mercedes-Benz S 65 AMG und SLS AMG GT FINAL EDITION

Преди няколко дена си говорихме за Mercedes SLS AMG и неговата кончина, която бе потвърдена от централата в Щутгарт. Казахме, че моделът ще бъде свален от производство, но ще помаха за последно на феновете си с нова специална серия. Казахме и, че тя ще се казва Final Edition. Сега показваме.

И така, Mercedes разкри официално SLS AMG GT Final Edition. От серията ще бъдат произведени 350 бройки, всяка от които ще се задвижва от 6.2-литров V8 двигател, генериращ 591 кс. Същият се използва и в стандартния AMG GT модел. Финалното изпълнение се различава от обикновения модел с карбоновия си преден капак, карбоновия сплитър под оптимизираната предна броня, както и с по-големите си спирачки. Забелязва се още ново задно крило, както и карбонови капаци на страничните огледала. задните емблеми пък са били затъмнени.

Моделът наследник на SLS AMG обаче няма да носи същото име, а концепцията му се очаква да бъде доста по-различна. Той ще се казва само “GT” и засега е известен със заводското си обозначение C190. Той ще бъде по-малък от SLS и ще има 4.0-литров би-турбо V8 двигател с 493 кс – същият, който ще бъде монтиран и в следващото поколение на C63 AMG. Цялата информация за SLS AMG GT Final Edition ше бъде разкрита през следващата седмица, когато машината ще бъде представена официално. Все още не е ясно къде ще се състои премиерата – на изложението в Токио или на това в Лос Анджелис.

Mercedes-Benz S 65 AMG und SLS AMG GT FINAL EDITION Mercedes-Benz S 65 AMG und SLS AMG GT FINAL EDITION Mercedes-Benz S 65 AMG und SLS AMG GT FINAL EDITION

© 2013 TXD LTD
Още в Новини
2010_Mercedes_Benz_SLS_AMG_61
Mercedes-Benz SLS AMG ще бъде свален от производство

Ексклузивните спортни автомобили и финансовата криза не се разбират много-много. Да, знаем,...

Close