Mercedes-Benz SLS AMG “Cormeum” от Mansory

Share


Публикувано на: 20/05/2013

Mercedes-Benz SLS AMG "Cormeum" от Mansory

Ето още една уникална работа от момчетата от Mansory базирана на Mercedes SLS AMG. Суперавтомобилът се оказа много по-различen от гледна точка на стил в сравнение с фабриченият модел. Наречен “Cormeum”, странно име за кола, стилът на този Mercedes е подписан от Kourosh Mansory, главен дизайнер и собственик на тунинг компанията. Модификациите са крайни и включват нови фарове, подобни на Ferrari 599, нов преден спойлер, по-големи въздухозаборници, както и вдъхновена от F1 предница. Няколко канала за охлаждане на спирачките си вмъкнати в линиите на тялото , докато заден спойлер снабден с голям дифузьор променят задницата. Световноизвестният тунери не спира само с екстериор, те подобряват и стойности на мощността.

Под предния капак на Mercedes SLS AMG “Cormeum” 6.2-литровият V8-ка произвежда 660 кс, 89 кс повече спрямо заводският модел. Това увеличение идва от добавянето на нов спортен въздушен филтър, нова изпускателна система, както и настройка на ECU-то. Mansory обяви, че в бъдеще ще има и подобрения до 800 конски сили, но нищо още не е официално.

Що се отнася до изпълнението на пистата, Mercedes SLS AMG вече е на 20 mm по-близо до земята с инсталирането на нови амортисьори и спортни пружини. Спортният автомобил седи на 20-инчови алуминиеви джанти отпред и 21-инчови отзад. Във вътрешността на Mercedes е типично луксозна, засилено с ръчно шита кожена тапицерия и декоративни елементи от въглеродни влакна. Алуминиеви педали са също налични като опция, обаче Mansory планува да изгради само 15 бройки от Mercedes SLS AMG “Cormeum”. Очаквайте още проекти на Mansory.

Mercedes-Benz SLS AMG "Cormeum" от Mansory Mercedes-Benz SLS AMG "Cormeum" от Mansory  Mercedes-Benz SLS AMG "Cormeum" от Mansory Mercedes-Benz SLS AMG "Cormeum" от Mansory Mercedes-Benz SLS AMG "Cormeum" от Mansory Mercedes-Benz SLS AMG "Cormeum" от Mansory Mercedes-Benz SLS AMG "Cormeum" от Mansory Mercedes-Benz SLS AMG "Cormeum" от Mansory Mercedes-Benz SLS AMG "Cormeum" от Mansory

© 2013 TXD LTD
Още в Новини
Kicherer SLS 63 CP
Mercedes-Benz SLS AMG “63 CP” от Kicherer

Още една тунинг компания, захванала се да подобрява Mercedes-Benz SLS AMG, това...

Close