Mercedes-Benz SLS AMG Black Series

Share


Публикувано на: 23/04/2013

Mercedes-Benz SLS AMG Black Series

Това е най-новият Mercedes-Benz SLS AMG Black Series, най-новият член на семейство “Black Series”. Техническите подобрения за двигателя на Black Series включва ръчно изработени разпределителни валове, нови въздухозаборници, както и подобряване охлаждането. 6.2 литровият V8 двигател предлага чудовищните 635 кс и 635 Нм максимален въртящ момент. Прекъсвача е преместен от 7200 оборота в минута на 8000 оборота в минута.

Благодарение на допълнителната мощност и по-бърза смяна на предавката на Black Series спринтира от о до 100 км/ ч за 3.5 секунди, което е 0.3 стотни по-бързо от по-слабия модел с 571 кс. Що се отнася до максималната скорост, на SLS AMG BS достига 315 км/ч, вместо на 317 км/ч за SLS AMG GT. Това се дължи главно на новото задно крило и променен аеро пакет. Black Series тежи 70 кг по-малко в резултат от използването на въглеродни нишки. Общото теглото му е 1550 кг. Много детайли са изработени от от въглеродни влакна и са по-леки, както и изпускателната система е направена от титан. С тегло от 17 кг, това спестява  над 13 килограма сравнение с тази използвана в SLS AMG GT.

Новата черна серия ползва 20 инчови олекотени ковани алуминиеви джанти със стандартни въглеродни керамични спирачки. Като опция се предлага и аеро пакет от въглеродни нишки  и регулируемо задно крило, което създава повече притискателна сила и подобряване на стабилност при висока скорост. Той също има нов електронен блокаж, също и диференциала и вал от въглеродни влакна. Адаптивно спортно окачване и Launch control също са част от този специален пакет.

Вътре ще забележи таблото s пълен пакет от въглеродни влакна i кабина облечени в алкантара. Централната конзола е изцяло от въглеродни влагна и спортните седалки, това помага за премахване на 15 кг от общото тегло. Германците също са спестили шест килограма чрез премахване на мултимедийната система. Акумулатора е литиево-йоннен, което спестява още 8 кг. SLS AMG BS е по-широк от стандартният SLS AMG GT. Предните и задните калници са съответно 13 мм и 26 мм по-широки.

Цената на Mercedes-Benz SLS AMG Black Series ще е двойно на цената на SLS AMG GT, около 250 000 евро с включено ДДС и в зависимост от местните данъци и такси. Още няма информация за ограниченият брой произведени автомобили. Новият Black Series ще се предлага в шоурумите през юни 2014 година.

Mercedes-Benz SLS AMG Black Series official-2013-mercedes-benz-sls-amg-black-series-002 Mercedes-Benz SLS AMG Black Seriesofficial-2013-mercedes-benz-sls-amg-black-series-015 official-2013-mercedes-benz-sls-amg-black-series-020 official-2013-mercedes-benz-sls-amg-black-series-012

Mercedes-Benz SLS AMG Black Series

 

© 2013 TXD LTD
Още в Новини
mercedes-g-class-g63-amg-brabus-009
Mercedes-Benz G B63-620 Widestar oт Brabus

Немското тунинг ателие пусна новата си програма за Mercedes-Benz G B63-620 Widestar....

Close