Mercedes-Benz SLK ще стане 4MATIC хибрид

Share


Публикувано на: 16/04/2014

Mercedes-Benz SLK ще стане 4MATIC хибрид

Mercedes-Benz работи върху следващото поколение на роудстъра SLK, който ще се появи през 2018 г. на нова платформа и с разнообразна моторна гама, съобщава изданието “Auto Express”.
За да може да разширят спектъра от предлагани двигатели, инженерите на Mercedes-Benz ще разчитат на платформата MSA. Тя позволява използването не само на традиционните мотори с вътрешно горене, но и на хибридни агрегати. Тяхната поява ще позволи на роудстъра да намали разхода на гориво и на изхвърлените вредни емисии СО2.

Благодарение на новата платформа Mercedes-Benz SLK ще получи и система за задвижване на четирите колела, която обаче ще се предлага само за топ-модификациите. Голямото разнообразие от двигатели и трансмисии ще позволи на модела да се конкурира с Porsche Boxster и Jaguar F-Type
Конструкцията ще позволи и предлагането на два вида свалящ се покрив – твърд и платнен. Същата платформа ще бъде заложена и в по-големия роудстър Mercedes-Benz SL. И двата модела ще се произвеждат в един и същи завод – в Бремен.
Източник: www.automedia.investor.bg

© 2014 TXD LTD
Още в Новини
Mercedes-AMG GT  (2014)
Официални снимки на интериора на Mercedes AMG GT!

Германската компания Mercedes разпространи първите официални снимки на своя нов спортен модел,...

Close