Mercedes-Benz SLC напредва с възможна “Black Series” с 585 кс

Share


Публикувано на: 28/05/2013

Mercedes-Benz SLC напредва с възможна "Black Series" с 585 кс

С производството на популярният Mercedes-Benz SLS AMG GT се казва, че това е последната му разновидност. Допълнителни подробности са били разкрити за суперавтомобилът, който ще го замени.

Говои се за предстоящият Mercedes-Benz SLC купе вече в продължение на месеци, а сега последните новини от “Auto Bild” предполагат, че колата всъщност ще се превърне в наследник на Mercedes-Benz SLS AMG GT, а не просто да е под него в Mercedes-Benz линията.

В резултат на това през 2016г. Mercedes-Benz SLC ще се предлага в различнби варианти, когато излезне на пазара в края на 2015г. Mercedes-Benz се цели да замени тежъкият Mercedes-Benz SLS AMG GT с кола, която наистина може да се конкурира с Porsche 911.

Следователно,  Mercedes-Benz SLC ще тежи около 150 килограма по-малко от сегашният Mercedes-Benz SLS AMG GT и ще включва подбор на нови двигателя с базов вариант на SLC с около 485 кс, следващият по мощност е Mercedes-Benz SLC S, койти ще разпокага с около 550 кс и евентуално Mercedes-Benz SLC AMG Black Series напомпан до над 585 кс .

Тази мощност ще бъде извадена от нов битурбо 5.5-литров V8 двигател.  Mercedes-Benz SLC също се очаква да зареже Gullwing-вдигащите се врати на текущият AMG SLS.Mercedes-Benz SLC се очаква да струва около $ 100.000 в САЩ за базовият модел и до $ 200000  за Черната Серия.

Mercedes-Benz SLC напредва с възможна "Black Series" с 585 кс

© 2013 TXD LTD
Още в Новини
X218 Automodelle
Историята на Mercedes-Benz S-Class

Историята на лимузините от немската марка започва още през далечната 1904г. с...

Close