Mercedes-Benz CLK GTR Roadster Super Sport се продава

Share


Публикувано на: 17/05/2013

Няма много коли, които поскъпват всяка година. Mercedes-Benz CLK GTR Roadster е автомобил в тази категория. Сегашният собственик иска да получи почти два милиона долара за своя кабриолет и това е повече от 1.5 милиона долара, които той е платил, когато го е купувал. Време е да погледнем по-отблизо този специален автомобил от който са построени само шест екземпляра. Този модел е един от много рядката серия – Super Sport.

Само две CLK GTR са оборудвани с пакет Super Sports, произведена е от  HWA, което е съкращение от Hans-Werner Aufrecht, а те са клон на AMG и я правят малко по-екстремна. Може да се каже, че това е предшественика на Black Series. Те заменят 6.9 литровият V12 със 7.3 литрова версия. А 7.3 литра V12, този двигател трябва да ви говори нещо, поне на някои от вас. Това е легендарния двигател от Pagani Zonda и Mercedes-Benz SL73 AMG. Този двигател произвежда 664 кс и 786 Нм въртящ момент в CLK GTR Roadster. Това я кара да спринтиря до 100 км само за 3.8 секунди.
Екстериорът на CLK GTR Roadster изглежда като състезателна кола. CLK GTR Roadster е изградена като специален модел, след като 26 нормални GTR CLK-та са били произведени. Това прави CLK GTR легален да се състезава на FIA GT1-шампионата. Колата е изключително дълга и ниска и не можем да кажем, че е най-красивата. Големият спойлер отзад, остър нос и големия дифузьор кара хората да мислят, че са на пистата, когато са зад волана й.

Въпреки това, ако имате достатъчно пари, трябва да си я купите!

Mercedes-Benz CLK GTR Roadste се продава!

© 2013 TXD LTD
Още в Новини
1280px-Mercedes-Benz_M275_Engine
AMG ще произвежда бъдещите V12 двигатели за Mercedes-Benz

Изглежда, масивнитe двигатели стават рядкoст породи екологични съображения и повишаващите се цени...

Close