Mercedes-Benz CL65 AMG от RENNtech със световен рекорд

Share


Публикувано на: 21/05/2013

Mercedes-Benz CL65 AMG от RENNtech със световен рекорд Mercedes-Benz CL65 AMG от RENNtech със световен рекорд Mercedes-Benz CL65 AMG от RENNtech със световен рекорд

На 1 април 2011г., RENNtech успя да подобри своя непобеден рекорд за най-бързият Mercedes Benz в света след модифицирането на техният CL65 AMG, които е собственик на предишния рекорд и сега отново властва след подобряването на предишното си най-добро време за четвърт миля с ново постижение  от 10.27 секунди при 221.22 км/ч на пистата “Palm Beach International Raceway”. Официалният резултат прави този CL65 най-бързите Mercedes на планетата, според RENNtech.

Предишният рекорд на CL65 беше 10.51 секунди при 217.44 км/ч и бе подобрен една седмица преди това от C63 АМG работещ с NOS,  които се изтреля за 10.41 секунди при 217.69 км/ч на 25-ти март 2011г.  В желанието си да подобрят този рекорд, RENNtech инженерите се хващат на работи в търсенето за няколко секунди тук и няколко допълнителни конски сили там и всичко това без използването на NOS.

Модификации на CL65 включват още по-агресивно състезателни подобрения, подобрения  като модернизиране на вътрешността на скоростната кутия, прототипен преобразувател на въртящият момент и допълнителни олекотени компоненти на превозното средство. Всичко това, плюс вече модифицирано ECU/TCU, карбонова въздушна кутия, диференциал с ограничено приплъзване, нова изпускателна система, гуми за драг, подобрена помпа на интеркулера и всичко това е направено за една малка, мощтна Mercedes ракета.

“RENNtech се стреми да продължи да разбива собствените си рекорди и ще продължи да прави допълнителни подобрения на CL-ът в търсене на още повече мощност в преследване на първият 9 секунден Mercedes Benz. Поздравления на Стив Ц., собственик на автомобилът и шофьор за това невероятно постижение ” думи на собственика на RENNtech.

© 2013 TXD LTD
Още в Новини
eimdqq
Рендър на Mercedes-Benz S65 AMG

Новият Mercedes-Benz S-Class излезна само преди няколко дни и вече, интерпретации се...

Close