Mercedes-Benz ще пуска конкурент на MINI

Share


Публикувано на: 20/05/2014

Mercedes-Benz ще пуска конкурент на MINI

Най-малкият Mercedes-Benz е и ще си остане A-Class, но компанията от Щутгарт работи върху възможността за производство на субкомпактен модел, който да се появи на пазара под марката Smart. Това съобщи агенция “Automotive News”, която цитира шефа на концерна Daimler-AG Дитер Цетше.

Той потвърди, че през лятото ще бъдат показани двата нови модела на Smart – ForTwo от трето поколение и ForFour от второ поколение. Тяхната разработка вече е приключила, а световната им премиера ще бъде на изложението в Париж през септември. Обмисля се и пускането на по-голям модел, който ще трябва да се пребори с Audi A1, MINI и машините на BMW с предно предаване.

“Малолитражните автомобили са сегмент с много сериозна конкуренция и преди да предложим нещо в него, трябва да бъдем напълно сигурни, че то ще успее да се наложи наложи на пазара. Предстои да разгледаме подробностите около модела, преди да вземем окончателно решение”, обясни Цетше.

През миналата година се появиха слухове, че Mercedes-Benz работи върху супермини под името X-Class, което се разработва съвместно с Renault. А през пролетта се появи информация, според която германо-френският алианс ще построи на платформата на Renault Captur най-малкия кросовър Mercedes. Той ще заеме място под GLA в моделната гама на компанията.
Източник: www.automedia.investor.bg

© 2014 TXD LTD
Още в Новини
AMG-6x6-Front
Чудовищният Mercedes G63 AMG 6×6 доработен от MANSORY

Ако си спомняте, миналата година Mercedes-Benz извади на сцената чудовищния G63 AMG 6x6...

Close