Mercedes-Benz ще пускат C450 AMG Sport

Share


Публикувано на: 23/04/2014

Mercedes-Benz ще пускат C450 AMG Sport

Спортното подразделение на Mercedes-Benz – компанията AMG, ще предложи по-умерен свой модел, изграден на базата на новото поколение на седана C-Class. Автомобилът се нарича C450 AMG Sport и ще излезе на пазарите догодина, твърди “Аutocar”.
C450 AMG Sport ще бъде позициониран под върховия автомобил в гамата – C63 AMG. Новият модел ще се задвижва от V6 двигател с обем 3.0 литра и би-турбо система за принудително пълнене. Мощността на агрегата е 373 кс, като представлява доработена версия на двигателя M276, който в момента се предлага с мощност 333 кс.

Въпреки че C450 AMG Sport не е чистокръвен представител на AMG, той е почти изцяло разработен от инженерите от Афалтербах, където е позиционирано спортното подразделение. Автомобилът ще може да се поръчва както със задно задвижване, така и със система 4MATIC. При по-мощния C63 AMG задвижване към четирите колела няма да се предлага.

Все още не е ясно дали C450 AMG Sport ще се предлага единствено във версия седан. Mercedes-Benz C63 AMG ще бъде наличен като седан, комби, купе и кабриолет.
Повече информация за модела ще бъде разпространена по-късно тази година, когато трябва да се състои и премиерата. Продажбите ще стартират догодина.
Източник: www.automedia.investor.bg

© 2014 TXD LTD
Още в Новини
b-class-electric
Mercedes стартират производството на B-Class Electric Drive

Производството на електрическия модел Mercedes-Benz B-Class Electric Drive стартира в завода в...

Close