Mercedes-Benz ще пускат нов хибрид на всеки четири месеца

Share


Публикувано на: 24/09/2014

Mercedes-Benz ще пускат нов хибрид на всеки четири месеца

Mercedes-Benz ще пусне на пазара общо 10 plug-in хибрида през следващите 3 години. Това съобщава изданието Caradvice, като цитира шефът на отдела за изследвания и разработки на немския производител Томас Вебер.
Планът на Mercedes предвижда до 2017 година в гамата от модели да има общо 11 хибридни автомобила, оборудвани със система за зареждане от електрическата мрежа. Първият от тях – S500 Plug-in Hybrid, вече бе официално представен, а следващият ще бъде изграден на базата на C-Class.

Гамата от plug-in хибриди на Mercedes няма да включва само моделите от горния клас – C-, E- и S-Class, но няколко SUV автомобила, уточни Вебер, като заяви, че компанията му ще пуска нов plug-in хибрид на всеки четири месеца.
Към момента няма подробна информация за бъдещите модели. Очаква се обаче една от хибридните системи да включва 2.0-литров бензинов двигател и електромотор с мощност 68 к.с. При по-големите автомобили системата ще се състои от 3.0-литров агрегат и електромотор.

Настоящият plug-in хибрид на Mercedes-Benz – S500 Plug-in Hybrid, използва комбинация от 3.0-литров двигател и електромотор, като изразходва средно по само 2.8 л/100 км.
Очаква се още в началото на октомври по време на автосалона в Париж да бъде представен C-Class Plug-In Hybrid.
Източник: www.automedia.investor.bg

Mercedes-Benz ще пускат нов хибрид на всеки четири месеца

© 2014 TXD LTD
Още в Новини
Die neue Mercedes-Benz V-Klasse, The new Mercedes-Benz V-Class
Mercedes-Benz V250 BlueTEC 4MATIC

Гамата на Mercedes V-Class нарасна с версията V250 BlueTEC 4MATIC със задвижване...

Close