Mercedes-Benz сменя имената на моделите си!

Share


Публикувано на: 13/11/2014

Mercedes-Benz сменя имената на моделите си!

Mercedes-Benz променя имената на своите модели, съобщават от германската компания. Целта е те станат по-ясни за клиентите, тъй като към 2020 година моделната гама на марката ще нарасне до над 30 модела, поне 11 от които ще бъдат напълно нови.

Буквите “A”, “B”, “C”, “E” и “S” ще продължат да бъдат използвани за основните модели на Mercedes-Benz. Промяната ще засегне най-вече означенията на кросовърите на марката, всички от които вече ще се обозначават с буквата “G”.
Познатият като GLK модел, например, вече ще се нарича GLC, а ML ще стане GLE. При GL означението ще бъде променено на GLS. По този начин последната буква в наименованията ще показва модела, на който са базирани автомобилите – GLC на C-Class, GLE на E-Class и GLS на S-Class. При GLA, който използва основата на A-Class, това вече бе направено. Новото правило ще бъде въведено и при роудстъра SLK, който получава името SLC.

Промяната няма да засегне моделите SL и G, които ще запазят сегашните си означения. При CLA и CLS също няма да има промени.
Ще бъдат запазени и допълнителните означения като “Shooting Brake” при CLA и CLS, както и “Coupe” за версиите с две врати на някои от основите модели. Познатата емблема “4MATIC” за автомобилите със задвижване към четирите колела също остава.

Видът на двигателя пък ще обозначен с допълнителна малка буква – “c” – за метан, “d” за дизел; “e” – електрически двигател; “f” за горивни клетки и “h” за хибрид. Автомобилите с бензинов двигател няма да получат допълнително означение.
Източник: www.automedia.investor.bg

Mercedes-Benz сменя имената на моделите си! Mercedes-Benz сменя имената на моделите си!

© 2014 TXD LTD
Още в Новини
Mercedes-Maybach (X 222) 2014
Mercedes-Maybach ще предлагат три седана

Възродената от Daimler-AG луксозна марка Maybach ще предложи три версии на луксозен седан, като...

Close