Mercedes-Benz се насочва към зареждащите се хибриди!

Share


Публикувано на: 31/05/2014

Mercedes-Benz се насочва към зареждащите се хибриди!

В своята стратегия за развитие на моделната гама Mercedes-Benz ще предпочете хибридите, които могат да се зареждат от електропреносната мрежа, а не чистите електромобили. Това обяви шефът на отдела за изследвания и разработки в компанията Томас Вебер пред Autocar.

„В момента широко се дискутира използването на електромобили, но търсенето им съвсем не е голямо – коментира Вебер. – Големият проблем с тях не е в качествата им, а в липсата на инфраструктура за тях. Именно тя отказва потенциалните им купувачи.“

Топ мениджърът допълни, че въпреки наличието на „чисти“ електромобили като Mercedes-Benz B-Class Electric и Smart ForTwo Electric Drive в гамата, неговата компанията ще заложи на развитието на модели с агрегати тип Plug-in Hybrid.

Германският производител ще бъде улеснен допълнително за масовото пускане на подобни автомобили, благодарение на платформата си MRA. Тя може да се използва както за модели със задно предаване, така и за модели със система за задвижване на четирите колела. На нея могат да се правят седани, купета, комбита и всъдеходи. Както и хибриди.

Именно шасито MRA е в основата на новия Mercedes-Benz C-Class, който предстои да излезе и като Plug-in Hybrid. Ще има такава версия и на флагмана на марката – S-Class, а след 2020 г. подобен агрегат ще получат почти всички модели на компанията. За тогава в Mercedes-Benz предвиждат средното ниво на вредни емисии CO2 при техните модели да бъде 100 гр/км.
Източник: www.automedia.investor.bg

Mercedes-Benz се насочва към зареждащите се хибриди! Mercedes-Benz се насочва към зареждащите се хибриди! Mercedes-Benz се насочва към зареждащите се хибриди! Mercedes-Benz се насочва към зареждащите се хибриди! Mercedes-Benz се насочва към зареждащите се хибриди! mercedes-b-electric-drive-01 daimler-evs mercedesbenz-bclass-electric-drive-red-13 Mercedes-Benz auf der New York International Auto Show (NYIAS), 2013  Mercedes-Benz at the New York International Auto Show (NYIAS 2013) 2013

© 2014 TXD LTD
Още в Новини
mercedes-c450-sport--6_1600x0w
Mercedes-Benz пуска и по-слаба AMG версия на C-Class

Интернет изданието "Carscoop" публикува снимки на нова модификация на Mercedes-Benz C-Class, създадена...

Close