Mercedes-Benz потвърдиха S500 Plug-in Hybrid

Share


Публикувано на: 31/07/2013

Mercedes-Benz потвърдиха S500 Plug-in Hybrid

Mercedes-Benz наскоро обяви плановете си за драстично разширяване на хибридната гама на компанията през следващите години с Mercedes-Benz S-Class Hybrid.

В автомобилната среда, в която дори Porsche, McLaren и Ferrari са се насочили по хибридния път, идва като малка изненада, че Mercedes-Benz иска да увеличи своя дял на този новосъздаден автомобилен под-сегмент. По време на неотдавнашното изявление на компанията, Mercedes-Benz разкри, че хибридната им системи е лесна за разширение, благодарение на техния модулен дизайн, различни Mercedes-Benz модели биха могли да използват едни и същи основни хибридни двигател с различни размери и нива на мощността.

Mercedes-Benz след това разкри, че техните системи могат да работят с бензинови и дизелови четирицилиндрови двигатели, както и шест-цилиндрови бензинови двигатели. Както беше споменато, Mercedes-Benz S500 Plug-In Hybrid ще води гамата когато излезне на пазара през следващата година.

Mercedes-Benz S500 Plug-In Hybrid се говори, че ще постигне разхода на гориво около 4 литра на 100 км, благодарение на комбинацията от електрически мотор, 8.7 kWh батерия, както и шестцилиндров бензинов двигател. Този малък шестцилиндров двигател обаче не е мързеливец, когато става въпрос за мощност тъй разполага с внушителните 333 кс и 480 Нм въртящ момент, като по този начин Mercedes-Benz S500 Plug-In Hybrid става доста прилична машина!

За повече информация за Mercedes-Benz S-Class, не забравяйте да прочетете подробния преглед тук!

Mercedes-Benz потвърдиха S500 Plug-in Hybrid Mercedes-Benz потвърдиха S500 Plug-in Hybrid Mercedes-Benz потвърдиха S500 Plug-in Hybrid gtspirit-mercedes-s500-0005 gtspirit-mercedes-s500-0004 gtspirit-mercedes-s500-0003

© 2013 TXD LTD
Още в Новини
mercedes-benz-sls-amg-14
Mercedes-Benz SLS AMG Roadster от Team Galag

Team Galag, известни с участието си в Gumball 3000 дадоха на Mercedes-Benz...

Close