Mercedes-Benz отрече използването на лазерни фарове

Share


Публикувано на: 24/11/2014

Mercedes-Benz отрече използването на лазерни фарове

Лазерните фарове, за чийто дебют в автомобилната индустрия се състезаваха Audi и BMW, не са приоритет за другия производител на луксозни автомобили от Германия – Mercedes-Benz. Компанията от Щутгарт се фокусира върху LED технологията, на която са базирани и най-новите й фарове.

“LED технологията постига аналогични резултати, но с подчертано по-ниски разходи. Освен това тя е и по-надеждна, тъй като не е толкова сложна”, се казва в прессъобщението на Mercedes-Benz.
Въпросните нови LED фарове на Mercedes-Benz разполагат с по 84 диода, благодарение на които предоставят максимална осветеност и нисък разход на енергия. За сравнение LED фаровете на настоящия CLS имат по 24 диода.

Новите фарове на Mercedes-Benz ще бъдат на пазара в най-скоро време, като ще разполагат и с LED технология на дългите светлини. В този режим фаровете ще доставят осветеност от 600 метра пред автомобила, но без да заслепяват останалите участници в движението, сочи информацията. Това е възможно благодарение на индивидуално работещите диоди, които могат да се изключват в областта, в която е засечен друг автомобил.

“Сравнение между настоящите фарове с 24 LED диода и новите с 84. Илюстрацията представя и технологията, която не заслепява останалите участници в движението.”

От Mercedes-Benz подчертават, че обръщат сериозно внимание на светлините на своите модели, тъй като статистиката сочи, че цели 40% от фаталните пътни инциденти в Германия са се случили през тъмната част от денонощието. А това е сериозна цифра, имайки предвид, че движението през нощта е с 80% по-слабо натоварено.
Източник: www.automedia.investor.bg

Mercedes-Benz отрече използването на лазерни фарове Mercedes-Benz отрече използването на лазерни фарове Mercedes-Benz отрече използването на лазерни фарове Mercedes-Benz отрече използването на лазерни фарове Mercedes-Benz отрече използването на лазерни фарове 625818312869969033

© 2014 TXD LTD
Още в Новини
mercedes-benz-spied-testing-hardcore-4x4-version-of-g63-amg-6x6_2
От Mercedes-Benz тестват странен G63 AMG

Mercedes-Benz подготвя 4-колесна версия на всъдехода G63 AMG 6x6, пише изданието "Worldcarfans",...

Close