Mercedes-Benz задмина AUDI в премиум сегмента!

Share


Публикувано на: 22/10/2014

Mercedes-Benz задмина AUDI в премиум сегмента!

Mercedes-Benz излезе на второ място по продажби в премиум сегмента през септември тази година, изпреварвайки Audi. Лидер в класа продължава да е друг германски производител – BMW, съобщава Bloomberg.
През септември Mercedes-Benz е реализирал на пазарите 162 746 автомобила, като изпреварва Audi с 2800 продадени екземпляра. Отличните си резултати подразделението на концерна Daimler е постигнало благодарение най-вече на своите компактни модели, както и на флагмана си – S-Class. Това е най-доброто постижение за един месец в историята на марката.

Лидер в сегмента продължава да бъде BMW, който е реализирал 167 584 автомобила. Баварският производител изпревари Mercedes-Benz по продажби още през 2005 г. и оттогава е начело. Малко след това Mercedes-Benz отстъпи второто място на компанията Audi.
Що се отнася до продажбите на трите марки за първите 9 месеца на годината, то лидер е BMW, следван от Audi и Mercedes-Benz. Продажбите на Mercedes-Benz за периода са се увеличили с 13% до 1.2 млн. автомобила. Ръстът при Audi  е 10%, като достига 1.3 млн. единици. При BMW нарастването е с 9.1% – до 1.32 млн., като аналитиците предвиждат до края на годината класирането в тройката да не се промени.
Източник: www.automedia.investor.bg

© 2014 TXD LTD
Още в Новини
image
Уникален Mercedes-Benz S550 “Premium Sport” само за Япония

Германската компания Mercedes-Benz представи специална версия на новото поколение S-Class за пазара...

Close