Mercedes-Benz е най-обичаната автомобилна марка в социалните мрежи!

Share


Публикувано на: 8/04/2014

Mercedes-Benz е най-обичаната автомобилна марка в социалните мрежи!

Mercedes-Benz е най-обичаната и най-успешна автомобилна марка в социалната мрежа. Само във Facebook с повече от 3.2 милиона нови потребители през изминалата година премиум марката от Щутгарт печели най-много фенове в сравнение с останалите автомобилни марки. Феновете на Mercedes-Benz са и най-активните автомобилни потребители с около 22 милиона интеракции в тази социална мрежа, показват актуалните данни на Social Bakers.

Дори в сравнение с глобалните не-автомобилни марки Mercedes-Benz заема 2-ро място по отношение интеракциите на феновете си във Facebook. Само феновете на Walt Disney генерират повече харесвания, споделяния и коментари. Подобни са и резултатите от най- новото изследване на eBench, което сочи Mercedes-Benz като марката с най-голям ръст, най-високи стойности на интеракциите и най-много положителни оценки сред премиум
автомобилните производители във Facebook, YouTube и Twitter.

През тази година интеракциите във Facebook нарастват до три милиона месечно. В Instagram са дори повече. С 4.5 милиона интеракции на клиенти през януари тази година Mercedes-Benz е най-активната Interbrand- 100-марка. С новия „социален облак“ (Social Cloud) на международния си уебсайт www.mercedes-benz.com марката разширява присъствието си в социалния уебсайт.

Mercedes-Benz е най-обичаната автомобилна марка в социалните мрежи!

„Изключително позитивните потребителски отзиви от различните дигитални канали за нас са потвърждение, че следваме пверния път. Затова ще продължим да разширяваме нашата ангажираност в социалния уебсайт“, казва д-р Йенс Тиймер, ръководител Комуникация на бранда в Mercedes-Benz Леки автомобили. „Чрез социалния облак разширяваме диалога с нашите клиенти и им предлагаме изключителни дигитални възможности за запознанство и взаимодействие с Mercedes-Benz.“

Social Cloud – дигитален свят, изпълнен с преживявания за клиентите от клиентите В социалния облак Mercedes-Benz включи всички публикации за марката със звездата от независими източници като блогове, Twitter, Youtube, Facebook, Google+ и Instagram, както и от официални канали на социални медии на Mercedes-Benz. По този начин премиум марката от Щутгарт развива дигиталното си списание www.mercedes-benz.com до отворена и прозрачна платформа. Клиентите и хората, проявяващи интерес, навлизат по изключителен начин в изпълнения с емоции свят на Mercedes-Benz – представен също и от гледната точка на самите клиенти. С помощта на функцията Категории новостите се сортират по конструктивни типове, събития, теми и източници. С помощта на Търсене можете да намирате съобщенията чрез определени понятия.

Social Cloud е усъвършенствана разработка на платформа „Mercedes-Benz Social Publish“, която е създадена през 2012 г. за блогъри и онлайн журналисти. Тук автоматично се събират и обявяват всички отзиви за Mercedes-Benz, които се публикуват във външните уебсайтове, блоговете и дигиталните списания или в Twitter. По този начин порталът за блогъри и журналисти се превръща в обширен фонд за търсене. От натрупания опит с тази платформа и обратната информация от потребителите сега е разработен Social Cloud за клиентите и за всички онлайн потребители, проявяващи интерес към Mercedes-Benz .

Mercedes-Benz в социалното уеб-пространство
От години Mercedes-Benz принадлежи към най-успешните и най-активните автомобилни марки в интернет – благодарение и на ексцентрични активности като най-голямата Instagram стена в света или на Mercedes-Benz Instagram Shootout. От 2013 г. Mercedes-Benz предлага на фотографи възможността да заснемат по различни теми автомобилите със звездата и да публикуват снимките на стената в Instagram, където тези кадри се оценяват от потребителите.

Друг пример за успешна съвместна работа с дигитални автори е петдневното пътешествие през януари 2014 г., при което авторите придружават новата C-Class от Тускалуса, Алабама до мястото на световната й премиера на Северно американското автомобилно изложение в Детройт.

Всеобхватните онлайн активности и присъствието в социалните медии са неразривна част от ‚дигитално медийно издателство, в рамките на което Mercedes-Benz създава редакционно премиум-съдържание и го публикува в цялата група от дигитални канали. От години Mercedes-Benz последователно залага на висококачествено брандирано съдържание в дигиталното пространство, което се утвърждава като лице на марката. Наред с развитието на социалния облак, в най-близко време ще стартират и допълнителни Shootouts, както и Mercedes-Benz Wiki.
Източник: www.news.data.bg

© 2014 TXD LTD
Още в Новини
this-maybach-62-has-over-one-million-kilometers-photo-gallery_9
Бизнесмен измина 1 млн. км. с Maybach 62

Предприемачът от Лихтенщайн е прекарал повече от 1.5 години в колата. Той...

Close