Mercedes-AMG GT Edition 1

Share


Публикувано на: 2/10/2014

Mercedes-AMG GT Edition 1

Две официални снимки на първата специална версия на суперколата Mercedes-AMG GT бяха публикувани от изданието “Worldcarfans.com”. Модификацията носи името Edition 1 и ще бъде показана на автосалона в Париж следващата седмица.

С направата на подобен автомобил германският производител спази традицията си, според която всички нови модели се пускат в специално изпълнение, което се продава в продължение на една една. По този начин на пазара се появиха и настоящите A45 AMG, CLA45 AMG,  GLA45 AMG, S-Class, V-Class и C-Class.
Mercedes-AMG GT Edition 1 се отличава от стандартния модел, който бе представен по-рано този месец, по наличието на фиксирано задно антикрило и редица по-незначителни щрихи във външността и интериора си. На волана на машината се вижда емблема Edition 1.

За техническите характеристики на нова версия не се споменава нищо, но се очаква те да бъдат непроменени в сравнение със стандартния модел. Това означава, че автомобилът ще разчита на 4.0-литров би-турбо V8 двигател с мощност 510 к.с., който работи в комбинация със скоростна кутия AMG SPEEDSCHFT MCT. Освен Mercedes-AMG GT Edition 1 германците ще покажат в Париж седан и комби C63 AMG, които са взаимствали двигателя и редица технически решения именно от суперколата. Тези два модела също ще се обзаведат с версии Edition 1.
Източник: www.automedia.investor.bg

Mercedes-AMG GT Edition 1

© 2014 TXD LTD
Още в Новини
Mercedes-AMG C 63  (BR 205); 2014
Новото спортно комби на Mercedes-Benz e C63 AMG

В навечерието на автосалона в Париж ние успяхме да се докоснем до...

Close