Mercedes-AMG GLE63 AMG Coupe

Share


Публикувано на: 8/01/2015

Mercedes-AMG GLE63 AMG Coupe

Първо видео на спортната модификация на новия GLE Coupe публикува германската компания Mercedes-Benz. Моделът ще бъде представен пред публика по-късно този месец, а продажбите му ще стартират още тази година.
Mercedes-AMG GLE63 Coupe, както е пълното име на модела, е базиран на показания в края на миналата година GLE Coupe. Новият вариант е доработен от спортното подразделение AMG, което го е оборудвало с отличителен външен вид, спортно окачване, мощна спирачна система и двигател с висока мощност.

Към момента не е ясно кой двигател на AMG ще използва спортното проходимо купе, но спекулациите сочат това ще бъде 4.0-литровия V8 с две турбини, който използва и новата суперкола AMG GT.
Mercedes-AMG GLE63 Coupe най-вероятно ще бъде предложен в две версии, като по-мощната ще разполага с над 500 к.с. мощност. При по-умерения вариант конските сили ще бъдат около 460, твърди изданието Worldcarfans.
Всички неизвестни около Mercedes-AMG GLE63 Coupe ще бъдат разкрити в началото на следващата седмица, когато автосалон Детройт 2015 отваря врати.

© 2015 TXD LTD
Още в Новини
Mercedes-Benz S 65 AMG (V 222) 2013
Ускорението на Mercedes-Benz S65 AMG

Автомобилът с най-мощен двигател в своя клас – Mercedes-Benz S65 AMG, показа...

Close