Mercedes-AMG ще дава и платформи на Aston Martin

Share


Публикувано на: 29/10/2013

Mercedes-AMG ще дава и платформи на Aston Martin

Aston Martin ще се възползва не само от двигателите и електрониката на Mercedes-AMG, но и от техните платформи, съобщава Аutocar. Това ще позволи на британците да възродят проекта си за SUV модел Lagonda.

Още преди няколко месеца бе обявено, че Aston Martin и концерна Daimler са се споразумели за сътрудничество, което предвижда британците да получават двигатели и електроника, разработени от Mercedes-AMG. Сега става ясно, че Aston Martin може да се възползва и от платформите на германците.

Този ход би позволил на британската марка да възроди своя проект за изграждането на SUV модел. През 2009 година компанията показа в Женева концепцията Lagonda, която е базирана на Mercedes GL, но проектът така и не стигна до серийно производство.

“Това сътрудничество има огромен потенциал, заяви в интервю за Аutocar шефът на компанията Улрих Без. – Наблюдавам как се развива Porsche – компанията, която бе известна със своя 911, а сега печели много нови клиенти със SUV, изграден на базата на Volkswagen Touareg. Това е добър бизнес, ние също трябва да възползваме”.

Ако всичко върви по план, първият сериен SUV на Aston Martin трябва да бъде готов през 2017 година. Той най-вероятно ще носи емблемата на позабравената марка Lagonda, като ще бъде базиран на следващото поколение Mercedes M-class. Моделът ще представлява еволюция на концепцията от 2009 година, но ще се различава коренно от нея.

Двигателите на бъдещия SUV ще бъдат заети от Mercedes-AMG, но сред тях ще присъства и произведения от Aston Martin агрегат V12 с обем 5.9 литра.

“Този двигател е нашата гордост и смятам, че той има потенциал да служи още поне 10 години”, сподели Улрих Без.

Припомняме, че в момента Aston Martin разчита на поостарели технологии от предишния си собственик – Ford.

Източник: www.dnes.bg/

© 2013 TXD LTD
Още в Новини
Mercedes_c63_AMG_gad_biturbo_w204_coupe_1
Mercedes-Benz C63 AMG Coupe Black Series от GAD-Motors

Тунерите от GAD-Motors намериха още скрити конски сили в Mercedes C63 AMG...

Close