Mercedes-AMG се съсредоточва върху масовите автомобили

Share


Публикувано на: 30/10/2014

Mercedes-AMG се съсредоточва върху масовите автомобили

Спортното подразделение на Mercedes-Benz – AMG, не планира създаването на суперколи, тъй като възнамерява да се съсредоточи върху разработката и производството на масови спортни автомобили. Това заяви пред “Сaradvice” Тобиас Моерс, изпълнителен директор на компанията.

Той уточни, че най-новата разработка на компанията му – Mercedes-AMG GT, ще има поне две поколения, както и по-брутална версия. Това най-вероятно ще бъде модификация “Black Series”, която ще получи по-висока мощност и отличителен дизайн. Моделът обаче не се подготвя за конкурент на коли от ранга на Ferrari LaFerrari, Porsche 918 Spyder или McLaren P1.
“Не е особено полезно да имаш редица суперколи в една година, но никой да не ги вижда по пътищата. Важно е твоята марка да се вижда по шосетата”, каза Моерс.

Именно затова AMG няма да прави наследник на SLR McLaren или SLS AMG, а ще заложи на модифицирането на автомобили Mercedes-Benz.
Изпълнителният директор на AMG не разкри какво точно се подготвя, като сподели единствено, че е убеден, че компанията му ще бъде по-успешна, ако заложи на спортни автомобили в големи серии отколкото на нишови машини като SLR McLaren.
Източник: www.automedia.investor.bg

© 2014 TXD LTD
Още в Новини
Mercedes-Benz S-Klasse. S 500 PLUG-IN HYBRID (V222), 2014
Mercedes-Benz S550 Plug-In Hybrid е по-умна от шофьорът си!

Хибриди, хибриди, хибриди. Всичко се върти около тях и всички компании тотално...

Close