Mercedes-AMG купува чрез Daimler 25% от мотоциклетите MV Agusta

Share


Публикувано на: 22/10/2014

Mercedes-AMG купува чрез Daimler 25% от мотоциклетите MV Agusta

Спортното подразделение на концерна Daimler – компанията AMG, е пред придобиване на 25% от акциите на италианския производител на мотоциклети MV Agusta. Идеята на германския производител е по този начин да получи достъп до високопроизводителните двигатели, разработени от италианската фирма, съобщава Reuters.

Според информацията преговорите между двете страни са на финалната права. По-рано тази година в германските медии се твърдеше, че Daimler ще плати около 30 млн. евро за ¼ от акциите на MV Agusta. В крайна сметка ръководството на концерна е решило, че сделката трябва да бъде извършена чрез подразделението AMG.

Интересът към моторите с висока производителност от страна на Daimler е напълно логичен с оглед на все по-затягащите се екологични стандарти в страните от Европейския съюз. Подобни двигатели могат да бъдат използвани в хибридните автомобили, на които германците смятат да заложат. Наскоро ръководството на концерна обяви, че до 2017 г. ще пусне на пазара 10 напълно нови модела, задвижвани от хибридни агрегати.
По-рано тази година бе съобщено и за интерес от страна на Fiat към италианската марка мотоциклети.
Източник: www.automedia.investor.bg

© 2014 TXD LTD
Още в Новини
6133153121360535235-970x548-c
Mercedes-Benz E-Class с 6 врати от BINZ

Каросерийната компания Binz, специализирана в преработката на автомобили Mercedes-Benz, представи обновена версия...

Close