Mercedes-AMG извадиха аналог на BMW M-Performance

Share


Публикувано на: 2/12/2014

Mercedes-AMG извадиха аналог на BMW M-Performance

Нова, по-умерена спортна серия автомобили представи спортното подразделение на Mercedes-Benz – AMG. Тя се нарича AMG Sport и е позиционирана между стандартните модели на Mercedes-Benz и чистокръвните AMG продукти.
Въпросната нова гама модели е създадена по примера на M-Performance на BMW и S-моделите на Audi. В началото тя ще включва два автомобила, като постепенно ще бъде разширена.

Първите AMG Sport автомобили ще бъдат представени на изложението в Детройт, което ще се проведе в началото на януари. От разпространената снимка става ясно, че това ще бъдат GLE450 AMG Sport (бившият M-Class/ML) и C450 AMG Sport, който ще се предлага като седан и като комби.
Информация за задвижващия агрегат на моделите липсва, но спекулациите сочат, че той ще бъде доработена версия на 3.0-литровия V6 бензин, чиято мощност ще нарасне от 333 до 360-370 к.с.

Mercedes-AMG извадиха аналог на BMW M-Performance

По този начин новият C450 AMG Sport ще бъде позициониран под C63 AMG, но над C400. Последният се предлага с пакет AMG (също носещ името AMG Sport), който обаче е само визуален.
Освен по-спортен вид новият C450 AMG Sport ще получи тунинговано шаси, оптимизирана електроника и стандартна система за задвижване на четирите колела. Съществена черта на новата серия автомобили ще бъдат и по-широките следи отпред и отзад, които ще са аналогични с тези на истинските AMG версии.

От разпространената по-рано информация стана ясно, че новата гама модели на AMG ще обхване почти всички предложения на Mercedes-Benz – A-, C-, E- и S-Class, както и GLA, GLC, GLE и GLS. Очаква се моделите AMG Sport да се предлагат и с оптимизирани дизелови двигатели.
Източник: www.automedia.investor.bg

© 2014 TXD LTD
Още в Новини
Brabus-Mercedes-C-Class-2
Новият Mercedes C180 и C200 през очите на BRABUS

Автомобилната компания Brabus представи силов пакет за двете най-слаби версии на новото...

Close