Mercedes-AMG готвят конкурент на Porsche 918 Spyder!

Share


Публикувано на: 26/01/2015

Mercedes-AMG готвят конкурент на Porsche 918 Spyder!

Mercedes-AMG стартира разработването на хибридна спортна кола, която да се конкурира с Porsche 918 Spyder. Това съобщи шефът на спортното подразделение на Mercedes Тобиас Моерс пред “Motor Trend”. Според него новият флагман на AMG ще бъде готов най-рано през 2020 г.

По неофициални данни, под капака на модела ще бъде поставен форсиран вариант на новия V8 турбо-двигател на Mercedes-Benz с обем 4.0 литра. Мощността на агрегата ще бъде около 700 к.с., като той ще работи съвместно с два електромотора. Те ще добавят още 370 к.с. към мощността на хибрида.

Освен това за новия флагман на AMG отново ще бъдат използвани вратите тип „чайка“, с които се отличава спреният от производство през миналата година SLS AMG. Той отиде в историята, като на негово място се появи суперколата Mercedes-AMG GT.
Според шефа на отдела за разработки към AMG Гордън Вагнер целта на подобна машина е да покаже, че компанията може да прави спортни коли, които са на едно ниво с тези на останалите производители на такива модели. Затова като конкуренти се сочат не само Porsche 918 Spyder, но и Ferrari LaFerrari и McLaren P1.
Източник: www.automedia.investor.bg

© 2015 TXD LTD
Още в Новини
Mercedes-Benz E 63 AMG (W212) Facelift 2013
Ще има и Mercedes E-Class от MAYBACH

Следващият модел на марката Mercedes-Maybach ще бъде представител на семейството E-Class. Това...

Close