Mercedes-AMG готви хибриден модел

Share


Публикувано на: 19/04/2014

Mercedes-AMG готви хибриден модел

Спортното подразделение на Merceddes-Benz – AMG, ще пусне сериен хибриден модел. Това обяви шефът на германската компания Тобиас Моерс пред “Auto Express”. Досега се твърдеше, че сред автомобилите, подготвяни от ателието, никога няма да има машина с подобен агрегат.

“Да, мога да потвърдя, че AMG ще предлага хибридни автомобили. Кога ще стане това, не мога да кажа официално, но признавам, че в компанията ни вече започна разработка на подобен модел”, обясни Моерс.

Шефът на AMG за пореден път потвърди, че ателието няма намерение да разработва хиперкола с цена от 1 млн. евро, която да се конкурира с Porsche 918 Spyder, McLaren P1 и Ferrari LaFerrari.

“AMG трябва да си остане достъпен за клиентите си бранд. Освен това ние по принцип имаме собствени хиперколи, тъй като доставяме двигателите за моделите Zonda и Huayra на компанията Pagani”, каза още Моерс.

Топ-мениджърът също така намекна, че компанията му работи върху по-мощна версия на хечбека А45 AMG (на снимката), който сега разчита на 360 кс. В края на миналата година прототип на машината бе заснет на пистата “Нюрбургринг”. Очаква се мощността на 2.0-литровия мотор, който се счита за най-силния двигател в света с 4 цилиндъра, да надмине 400 кс.
Източник: www.automedia.investor.bg

© 2014 TXD LTD
Още в Новини
Mercedes-Benz auf der New York International Auto Show (NYIAS), 2014Mercedes-Benz at the New York International Auto Show (NYIAS 2014) 2014
Mercedes представиха новото S63 AMG Coupe в Ню Йорк

Компанията Mercedes-Benz бе една от първите, които показаха свой нов модел на...

Close