Mercedes ще предлага дълга база на C-Class за Китай

Share


Публикувано на: 27/12/2013

Mercedes ще предлага дълга база на C-Class за Китай

От известно време се спекулира, че германската компания Mercedes има намерение да създаде удължена версия на новото поколение C-Class. Сега агенция Ройтерс съобщава, че такъв модел вече се подготвя, като премиерата му ще се състои още догодина.

Дългата версия на Mercedes C-Class е предназначена за пазара на Китай, където такива автомобили са много търсени. Почти всички европейски автомобили компании предлагат на местния пазар своите модели с по-дълго междуосие. Що се отнася до новата C-Class, тя ще бъде показана пред публика през януари в Детройт. Удължената й версия ще се появи по-късно през 2014 година и ще се предлага единствено в Китай, където и ще се произвежда.

Все още не ясно какви ще бъдат габаритите на модела, но новото поколение на C-Class вече нарасна на размери спрямо своя предшественик. Моделът има междуосно разстояние от 2840 мм, като е с 40 мм по-широк и с 95 по-дълъг от предишното поколение.

Двигателите също са обвити в мистерия, но е почти сигурно, че ще бъдат само бензинови. В Европа моделът ще се предлага с избор от пет четирицилиндрови бензинови двигатели, генериращи от 156 до 238 кс. На по-късен етап ще се появи и шестцилиндров бензинов двигател с мощност 333 кс.
Източник: www.dnes.bg/

Mercedes ще предлага дълга база на C-Class за Китай

© 2013 TXD LTD
Още в Новини
2014-Mercedes-Benz-Sprinter-lineup-front-view
Новият Mercedes Sprinter

Новият Mercedes-Benz Sprinter 4x4 е предназначен за работа в строителството, стопанството, туризма...

Close