Mercedes увеличава производството на новият S-Class

Share


Публикувано на: 27/12/2013

Mercedes увеличава производството на новият S-Class

Новото поколение S-Class регистрира по-силно от планираното търсене на пазара, заради което производството му ще бъде увеличено, се казва в официално съобщение на Daimler-AG, цитирано от Automotive News.

За да може да се обезпечи търсенето на новата S-Class, в завода в Зинделфинген, Германия, където се произвежда модела, ще бъде увеличен работният ден. От началото на 2014г. работната смяна в предприятието ще бъде със 74 минути по-дълга. Тя вече беше увеличена с 30 минути, като бяха добавени и четири смени за съботните дни.

Допълнителни смени през декември пък са назначени във фабриката в Бремен, където се произвеждат GLK и C-Class. А през цялата 2013 година в предприятието в Ращат работят 21 допълнителни смени. В този завод се сглобяват новите A- и B-Class. Сходна е и ситуацията в САЩ, където Mercedes-Benz отбелязва засилено търсене на своите SUV модели. Те се произвеждат във фабриката в Таскалуса, Алабама, където са добавени 10 допълнителни съботни смени.

През 2013 година германската компания записва немалък ръст при продажбите си. За периода януари – ноември Mercedes регистрира увеличение от 11% спрямо същия период на миналата година, като по този начин почти достига бройката продадени коли за цялата 2012 година – 1.32 млн. екземпляра.
Източник: www.investor.bg

© 2013 TXD LTD
Още в Новини
Mercedes-Benz A45 AMG by mcchip-dkr
Mercedes A45 AMG напомпан до 450кс от McChip

Най-мощната заводска версия на Mercedes А-Class, която е разработена от спортната дивизия...

Close