Mercedes разработват нова платформа за електромобил

Share


Публикувано на: 2/01/2015

Mercedes разработват нова платформа за електромобил

Mercedes-Benz започва разработка на уникална архитектура за електрически автомобили, в това число и кросовъри. Проектът ще струва на германския производител около 2 млрд. евро, съобщава изданието “Autobild”.

Към настоящия момент новата платформа носи вътрешно-корпоративното название “Ecoluxe”, като ще бъде изградена в два размера. А на нея ще бъдат произвеждани минимум 4 нови модела, първият от които ще се появи през 2019 г. Това ще е купеобразен кросовър с дължина около 5 м. Той ще се предлага като с 5, така и със 7 места.

Този модел ще се предлага две версии. Първата ще използва два електрически двигателя – с 408 и 136 к.с. съответно, поставени на задната и на предната оси. Така общата мощност на агрегата ще бъде 544 к.с. Топ версията на всъдехода ще разчита на 612 к.с. (408 на задната ос и 204 на задната). Запасът на акумулаторите, които ще бъдат разположени под пода на кросовъра, ще стига за преход от 450 км.

Всички останали подробности около модела се държат в тайната. Знае се обаче, че в Mercedes-Benz вече работи усилено по създаването на компактен електромобил, който трябва да се конкурира с BMW i3. Прототип на модела се очаква да излезе през 2015 г.
Източник: www.automedia.investor.bg

© 2015 TXD LTD
Още в Новини
vath-v63-rs-export-3
Mercedes-Benz E63 S AMG комби от VATH

Немският тунер специалист VATH представи мощен силов пакет за фейслифта на Mercedes...

Close