Mercedes пусна лимузина в XXL формат – V-Class!

Share


Публикувано на: 10/02/2014

Mercedes пусна лимузина в XXL формат - V-Class!

С презентация буквално под прозорците на централата на BMW в Мюнхен Mercedes представи новото попълнение в своята гама V-Class. Автомобилът всъщност е наследник на вана Viano, но вече се представя като част от гамата от леки коли на концерна. Именно с тази цел предницата на новия модел е по-близо визуално до лимузините на Mercedes.

V-Class ще се предлага в три дължини – между 4.90 и 5.37 метра, и два варианта на междуосието  – 3.20 и 3.43 м. Моделът предлага гъвкавост, комфорт и дори лукс на до осем души. Двете нивата на оборудване, спортният пакет за отвън и дизайнерският в салона могат да удовлетворят изискванията и на най-капризните клиенти. Потенциалните купувачи на V-Class са големи семейства, хора с активен начин на живот и хобита, свързани с транспортиране на обемисти товари, фирми за луксозни транспортни услуги, бизнесмени, които биха могли да го превърнат в офис.

Луксозен и гъвкав интериор
Интериорът предлага висококачествени материали, фино изпълнени детайли и дискретно амбиент осветление в три цветови тона. Срещу доплащане седалките могат да с масаж и охлаждане, на разположение е и първокачествена аудиоуредба на Burmester. Приборното и арматурното табло вече е много по-сходно с това на леките коли, като между километража и оборотомера има информационен дисплей, а сякаш висящ във въздуха екран напомня на таблет.

Най-скъпата от трите системи за забавление и навигация се предлага с реагираща на допир повърхност, на която може да се въвежда ръкописен текст и да се сърфира през менютата и картините като при смартфон. Взетата назаем от S-Class климатична система има три различни вентилационни режима – FOCUS, MEDIUM и DIFFUSE, като предлага възможност преди пътуването да се затопли или охлади купето. Благодарение на интегрираните датчици за запотяването и слънчевото греене електрониката решава кога да пусне струя свеж въздух към стъклата или да засили климатизацията откъм пътниците, към които грее слънцето. На база данните от навигацията притокът на въздух отвън се спира преди влизане в тунел, както и при пръскането на почистваща течност върху стъклата.

С легло в багажника
Седалките в задната част на купето позволяват многобройни конфигурации, покриващи всякакви нужди. Серийно просторната лимузина е оборудвана шест места – две отпред и четири единични комфортни седалки с подлакътници в два реда отзад. По желание между единичните седалки на първия ред задни кресла може да се монтира сгъваема масичка. Има и вариант креслата да се обърнат едно срещу друго.

Като алтернативно решение на единичните седалки за двата реда в задната част се предлагат двуместни седалки с облегалки от две части, сгъваеми отделно, както и триместни седалки с възглавница и облегалки от три части. Единичните и многоместните седалки могат да се придвижват напред и назад върху релси, както и да се демонтират. На разположение е и триместна седалка-легло.

За комфортно товарене и разтоварване новата V-Class има задно стъкло, което може да се отваря и затваря независимо от задния капак. Багажникът е на две нива, като разделителят на товарното отделение може лесно да се вдигне и спусне, а на горния ред има и места за поставянето на сгъваеми кошници за продукти. Автомобилът се предлага и с електрически задвижван заден капак.

Радари, камери и сензори се грижат за безопасността
Серийно или като опция с новия модел се предлагат общо единадесет асистиращи системи за водача, използващи радарни и ултразвукови датчици и камери, които са на разположение и в новите E и S-Class . Сред по-интересните системи са активният асистент за паркиране, който сигнализира за достатъчно голямо паркомясто и може сам да вкара колата в него, 360-градусов поглед около колата, адаптивен круиз контрол, система за предотвратяване на сблъсък, асистент за разпознаване на пътни знаци с предупредителна функция за влизане срещу забранителен знак, асистент за задържане на автомобила в пътната лента и неутрализиране на влиянието на силен страничен вятър, предупреждение за автомобил в сляпата зона на огледалата и т.н. За пръв път в сегмента на MPV моделите се появяват фарове с изцяло LED светлини и интелигентно управление, което променя светлинния поток според условията.

Три дизела и окачване с променливи характеристики
С излизането си на пазара новата V-Class ще се предлага с 2.1-литров четирицилиндров турбодизел с двустепенно нагнетяване и три мощности – 136 конски сили и 330 Нм. (V200 CDI), 163 кс и 380 Нм. (V220 CDI) и 190 кс и 440 Нм (V250 BlueTEC). Най-икономичният от тях се задоволява с 5.7 л/100 км. Автомобилът може да се поръча и със система, която променя настройките на мотора и скоростната кутия в четири режима – икономичен, комфортен, спортен и ръчен. На разположение е и окачване с променливи характеристики, също опции, до момента непредлагани в мултифункционалните автомобили.
Източник: www.capital.bg

Mercedes пусна лимузина в XXL формат - V-Class! Mercedes пусна лимузина в XXL формат - V-Class! Mercedes пусна лимузина в XXL формат - V-Class!Die neue Mercedes-Benz V-Klasse, The new Mercedes-Benz V-Class Die neue Mercedes-Benz V-Klasse, The new Mercedes-Benz V-Class Die neue Mercedes-Benz V-Klasse, The new Mercedes-Benz V-ClassDie neue Mercedes-Benz V-Klasse, The new Mercedes-Benz V-Class Die neue Mercedes-Benz V-Klasse, The new Mercedes-Benz V-Class Die neue Mercedes-Benz V-Klasse, The new Mercedes-Benz V-ClassDie neue Mercedes-Benz V-Klasse, The new Mercedes-Benz V-Class Die neue Mercedes-Benz V-Klasse, The new Mercedes-Benz V-Class Die neue Mercedes-Benz V-Klasse, The new Mercedes-Benz V-Class

© 2014 TXD LTD
Още в Новини
43038-c5fe36afc03b9fe0c6bbde89268eae41
Първи снимки на новият Mercedes-Benz S-Class Coupe

В края на миналата седмица в интернет се появи мъглява снимка от...

Close