Mercedes променя седана и Shooting Brake на CLS-Class

Share


Публикувано на: 17/12/2013

Mercedes променя седана и Shooting Brake на CLS-Class

Компанията Mercedes-Benz подготвя радикално обновяване на линията си CLS-Class. Изданието WorldCarFans успя да заснеме тестов прототип на модела и разкри подробности за него. На пръв поглед изглежда, че германците предвиждат само незначителен фейслифт на модела. Измененията във външния вид ще се изчерпат с нови брони, леко променени светлини и решетка на радиатора, която е с по-закръглен вид.

Не така обаче седят нещата при новите системи и технологии, с които ще разполага CLS-ът. Всички те са взаимствани от новата E-Class. От снимките се вижда, че на огледалото в салона ще бъде разположена нова стереокамера. Освен това моделът ще разполага със системи за предотвратяване на челен сблъсък, следене на „мъртвите зони” и пътните знаци, както и на полосата за движение. Всичко това е включено в комплекса Intelligent Drive.

В салона автомобила се вижда и позиционираният в центъра на предния панел голям „таблет” на мултимедийната система Comand. Тъч-скрийн екранът ще може да разпознава дори ръкописно въведени символи, което се предлага на някои от последните модели на BMW и Audi. Обновеният CLS ще получи и 9-степенна автоматична скоростна кутия 9G-Tronic, но тя ще се предлага срещу доплащане само на някои от модификациите. Същото важи и за волана с нов дизайн, който ще бъде достъпен единствено за топ-версията – CLS63 AMG.
Източник: automedia.investor.bg

Mercedes променя седана и Shooting Brake на CLS-Class Mercedes променя седана и Shooting Brake на CLS-Class Mercedes променя седана и Shooting Brake на CLS-Class83034714172455224 14465356961153009890 94401043640300406

© 2013 TXD LTD
Още в Новини
Mercedes-V-Class-teaser-headlight
Mercedes показват леки детайли от екстериора на V-Class

Паралелно с официалния дебют на C-Class, Mercedes за първи път показа и детайл от...

Close