Mercedes преоткри екстремните водни спортове

Share


Публикувано на: 25/03/2014

Mercedes преоткри екстремните водни спортове

Немският автомобилен гигант реши да зарадва почитателите на сърфа и изобрети страхотна дъска за порене на вълните.
Инженерите на Mercedes-Benz са работили съвместно с известния сърфист Гарет Макнамара за изобретяването на тази страхотна дъска.

Моделът е наречен Silver Arrow of the Seas (Сребърната стрела на океаните) и пълен с иновации, които не са виждани до момента в този спорт.
Прецизната и високотехнологична дъска е резултат от съвместния труд на инженерите на компанията и Макнамара, който държи световния рекорд на Гинес за сърфиране през най-голямата вълна, който е направен в Португалия.
В официалното видео Макнамара обяснява, че е имало нужда да се произведе нещо изключително, което да отговаря на предизвикателствата на вълните в Португалия.

Били са изобретени четири високотехнологични сърфа, които са с вградени уреди отчитащи скоростта му при спускане по някоя чудовищна вълна. Всяка дъска е била направена според физическите параметри на Макнамара. Те са били тествани първо в частта на Mercedes-Benz, където се изпробва аеродинамиката на автомобилите, за да може прецизно да се определи съпротивлението с вятъра предвид стойката на Макнамара.

Инженерите са симулирали всяка една ситуация, която може да възникне при сърфирането по големите вълним включително ако някоя „погълне“ Макнамара.
Към момента четирите дъски са предназначени само за Гарет Макнамар, но не е изключено при интерес да бъдат произвеждани по индивидуална поръчка.

Mercedes преоткри екстремните водни спортове Mercedes преоткри екстремните водни спортове Mercedes преоткри екстремните водни спортове

© 2014 TXD LTD
Още в Новини
6654093371334546155
Mercedes-Benz SLS AMG Black Series с 800 кс

Немските тунери от Domang създадоха пакет за Mercedes-Benz SLS AMG Black Series. Фокусирайки специално...

Close