Mercedes пренаписаха азбуката си и показаха Mercedes-Maybach S600

Share


Публикувано на: 11/11/2014

Mercedes пренаписаха азбуката си и показаха Mercedes-Maybach S600

Вече ви бяхме предупредили, че Mercedes-Benz ще промени буквената номенклатура на моделите си. Ето че днес официално марката не само показа, макар частично, основоположника на новата ера в лицето на Maybach S-600, но и разкри новата си „азбука“.

И така – от края на ноември идва Mercedes-Maybach S600, чиято световна премиера ще се състои на салоните в Гуангджу и Лос Анджелис. Той ще е олицетворение на ексклузивността в най-висшата й форма. С това германците разширяват актуалната гама на флагана си и дават възможност избраният миналата година за „най-добър автомобил на света“ да бъде индивидуализиран до безкрайност. Всъщност Mercedes‑Maybach няма да е ниво на обзавеждане, а е поръчкова „подмарка“ на производителя.
От 2015 г. германската марка лансира и новите обозначения на моделите си. Те влизат в сила както за моделите, така и за двигателите с цел купувачите да имат абсолютна яснота какво получават насреща.

От 2020 г. компанията от Щутгарт ще има над 30 модела в портфолиото си, обещават мениджърите й. Това, разбира се, ще става постепенно. През 2015 г. тя ще обнови цялостно SUV гамата си. Новата система е проста, ясна и прозрачна – всяко име на модел ще е съкращение от между една и три главни букви. Различните видове двигатели съответно ще са обозначени с малки. В основата й са познатите ни ключови A, B, C, E и S, които ще продължат да бъдат актуални, за да ни ориентират относно класовата принадлежност. Първите две букви ще обозначават автомобилната категория. В случай че моделът е SUV, в чест на легендата G‑Class, всички представители от този вид автоматично ще получават и съкращението GL към името си.

Вместо да ви обясняваме, ще ви изредим, а и можете да го видите на схемата, приложена в галерията ни – GLA е равно на GL A-Class, GLC като GL С-Class (доскоро GLK), GLE съответно е GL E-Class (вместо M-Class или ML), GLE Coupe, GLS като GL S-Class, в момента все още GL.
Системата за купетата с четири врати е аналогична. „CL“ показва произхода, а третата буква – към ключовия базов модел от гамата. С други думи, CLA и CLA Shooting Brake, или CLS и CLS Shooting Brake.

От 2016 г. всички роудстъри ще включат индекса SL в имената си. Така SLK вече ще се нарича SLC. Съответно малките букви са „с“ за газ, „d” за дизел, „е“ за електрически, „f” за горивни клетки и „h” за хибрид. Както и досега, бензиновите силови агрегати няма да имат обозначение. Името 4MATIC остава в сила и щяло да играе все по-голяма роля в бъдещите модели на марката.
Всичко звучи като логична игра на асоциации и вероятно ще свикнем бързо с новата номенклатура.
Източник: www.autobild.bg

Mercedes пренаписаха азбуката си и показаха Mercedes-Maybach S600 Mercedes пренаписаха азбуката си и показаха Mercedes-Maybach S600 Mercedes пренаписаха азбуката си и показаха Mercedes-Maybach S600

© 2014 TXD LTD
Още в Новини
mercedes-benz-g-code-concept-2014-06-11295708vphev
От Mercedes-Benz показаха нов концептуален модел – G-Code

Mercedes скача в супермини-SUV сегмента с нова компактна концепция под името "G-Code"....

Close