Mercedes обявиха цената на B-Class Electric Drive

Share


Публикувано на: 30/04/2014

Mercedes обявиха цената на B-Class Electric Drive

Германската компания Mercedes обяви цената на електрическата версия на новия B-Class. Моделът излиза на пазара в САЩ на цени от 41 450 долара, като ще се конкурира за вниманието на клиентите с BMW i3. Двата германски електрически автомобила имат почти аналогични стартови цени, като моделът от Мюнхен е с минимално предимство от 100 долара.
Електрическият B-Class се задвижва от електромотор с мощност 177 кс и 340 Нм въртящ момент. Въпреки теглото си от 1750 килограма B-Class Electric Drive се ускорява от място до 100 км/час за само 7.9 сек. и развива максимална скорост от 160 км/час.

Електромоторът на модела черпи енергия от комплект литиево-йонни батерии, произведени от Tesla Motors. Автономният му пробег достига 200 км.
Още при представянето на концептуалната версия на B-Class ED производителите заявиха, че “Mercedes-Benz B-Class Electric Drive ще бъде най-добрата машина в своя сегмент и ще превъзхожда основния конкурент BMW i3”.

Що се отнася до пробега с едно зареждане, B-Class ED има леко превъзходство – моделът на баварците има автономия от около 130-160 км., но ускорението му от 0 до 100 км/час отнема по-малко – 7.2 сек.
Освен това BMW i3, който е изграден от алуминий и карбонов композит, може да бъде поръчан и с допълнителен двигател с вътрешно горене. Той работи като генератор на електрическа енергия и увеличава автономията на колата до 250-300 км.

При B-Class ED зареждането на батериите отнема 3.5 часа, като е възможно и зареждане за 2 часа, което доставя пробег от около 100 км. Батериите на BMW i3 се зареждат напълно за 6 часа, но пък е налична опция за зареждане до 80%, което изисква само 30 мин.
Сред оръжията на модела от Щутгарт за привличане клиенти ще бъде богатото серийно оборудване. То включва електрически предни седалки, автопилот, навигационна система, активен паркинг асистент и др.

Продажбите на Mercedes-Benz B-Class Electric Drive в САЩ стартират това лято. BMW i3 е на пазарите от края на миналата година, като производителите вече няколко пъти разширяват капацитета на поточната линия, заради увеличеното търсене на модела.
Източник: www.automedia.investor.bg

Mercedes обявиха цената на B-Class Electric Drive Mercedes обявиха цената на B-Class Electric Drive Mercedes обявиха цената на B-Class Electric DriveMercedes обявиха цената на B-Class Electric Drive Mercedes обявиха цената на B-Class Electric Drive Mercedes-Benz B-Klasse Electric Drive – Interieur mit EnergiefMercedes-Benz B-Klasse Electric Drive / Mercedes-Benz B-Class El Mercedes-Benz B-Klasse Electric Drive / Mercedes-Benz B-Class El Mercedes-Benz B-Klasse Electric Drive / Mercedes-Benz B-Class El

© 2014 TXD LTD
Още в Новини
4646840325432624
Флагманът за 2021г. от Mercedes-Benz

Съвсем скоро Mercedes-Benz трябва да представи още по-луксозна и голяма версия на...

Close