HUMMER ще произвежда Mercedes R-Class!

Share


Публикувано на: 30/01/2015

HUMMER ще произвежда Mercedes R-Class!

Компанията AM General, създала цивилната и военната версии на Hummer, ще произвежда минивана със задвижване на четирите колела Mercedes-Benz R-Class. Споразумението предвижда моделът да се сглобява в завода на AM General в щата Индиана, съобщават от Mercedes-Benz.

Към момента американската версия на R-Class се произвежда в завода на Mercedes-Benz в Таскалуса, щата Алабама, заедно със седана C-Class и кросовърите M- и GL-Class. С появата на крос-купето GLE-Class производството нараства значително и не достигат мощности. Затова компанията е взела решение да предостави правата върху R-Class на AM General, става ясно от информацията.

Самият модел още от 2013 г. се произвежда единствено за китайския пазар. В почти всички други държави, където се продаваше миниванът, неговото предлагане бе спряно още през 2012 г. Причините са ниското търсене и високите производствени разходи.

За да може да прави Mercedes-Benz R-Class, ръководството на завода на AM General започва да набира и обучава нови работници. Предвижда се единствено производството на удължената версия на минивана, като плановете са от конвейера да слизат по 10 000 бройки годишно.
Източник: www.automedia.investor.bg

© 2015 TXD LTD
Още в Новини
scene-from-mercedes-ad-for-super-bowl-xlix_100498613_l
Mercedes пренаписа басня в нова реклама!

Чели ли сте баснята за заека и костенурката? Ако сте я позабравили,...

Close