Daimler AG спира производството на литиево-йонни клетки

Share


Публикувано на: 24/11/2014

Daimler AG спира производството на литиево-йонни клетки

Daimler AG ще прекрати производството на литиево-йонни клетки на своята дъщерна компания Li-Tec Battery GmbH, се казва в съобщение от германския концерн.

Производството на компонентите, които се използват в електрическите и хибридните автомобили, ще бъде прекратено в края на 2015 година поради слабо търсене.
“Продуктите на Li-Tec са конкурентни, но недостатъчното търсене прави производството икономически невъзможно”, се казва в официалното съобщение.

По-рано тази година концернът Daimler AG, под чиято шапка е и луксозната марка Mercedes, изкупи от Evonik всички акции на Li-Tec Battery GmbH – 50.1%. Германците очакваха раздвижване на пазара, но слабите продажби на електромобили и хибриди ги принуждават да вземат радикални мерки и да прекратят производството на литиево-йонни клетки.

Основаната през 2008 година компания Li-Tec произвежда акумулаторни батерии за електрическата версия на Smart. В бъдеще те ще бъдат поръчвани от други компании, сочи информацията от Daimler.
По-голямата част от 280-те служители на Li-Tec ще бъдат прехвърлени в друга изцяло притежавана от Daimler компания – Accumotive, която също се занимава с производство на автомобилни батерии. Съоръжението на Li-Tec в близост до град Дрезден ще продължи да съществува като център за научни изследвания.
Източник: www.automedia.investor.bg

© 2014 TXD LTD
Още в Новини
mercedes_benz_vito_hartmann_mercedesblog_07
Mercedes-Benz Vito от Hartmann

Специализираната в доработките на бусове и ванове компания "Hartmann" показа своя пакет...

Close