Daimler се похвалиха с рекорден старт на 2014 г.

Share


Публикувано на: 7/02/2014

Daimler се похвалиха с рекорден старт на 2014 г.

Автомобилният производител Daimler продължава да наваксва в началото на годината изоставането си на ключовия за растеж китайски пазар. Както обяви котираната на германския основен борсов индекс DAX компания, продажбите на премиум марката Mercedes-Benz са нараснали през януари на продължаващия да процъфтява автомобилен пазар в Китай c цели 45 на сто на годишна база до 24 199 превозни средства.

Като цяло базираната в Щутгарт компания отчита растеж във всички региони и е продала в световен мащаб 109 477 коли с приличащата на звезда търговска марка през януари, което е увеличение с 15.4%. По този начин първият месец на 2014 г. се оказва най-силният януари в историята на Mercedes-Benz. Само марката Smart  отчита спад в продажбите с 10.6 на сто до 6511 превозни средства.
Освен в Китай продажбите се покачват на на вътрешния пазар: 8.4% е бил ръста в Германия. В САЩ Mercedes постига нов рекорд в продажбите, но увеличението спрямо януари 2013 г. само с 0.5 на сто.

„След рекордна 2013 г. ние започваме новата година със силни продукти”, заяви директорът по продажбите Ола Келениус. С новата C-Class и малкия джип  GLA, компанията продължава започнатата през 2013 г. офанзива с нови модели. Търсени са основно компактни автомобили, но също така и новата S-Class и E-Class отчетоха значителен ръст. През есента се очаква смяна на моделите и при Smart.

Daimler планира до 2020 г. да мине по продажби своите конкуренти BMW и Audi. В тази стратегия особена важност е китайският автомобилен пазар. Там Audi в момента е лидерът сред премиум производителите. Въпреки това с новите си модели на Mercedes през предходната година Daimler  показа най-динамичния растеж.
Източник: www.investor.bg

© 2014 TXD LTD
Още в Новини
Die neue Mercedes-Benz V-Klasse, The new Mercedes-Benz V-Class
Новият Mercedes-Benz V-Class е вече реалност!

Германската компания Mercedes разкри напълно новото поколение V-Class. Най-големият член на щутгартското...

Close