Aston Martin се обръщат към Mercedes-Benz AMG за двигатели

Share


Публикувано на: 14/05/2013

Aston Martin се обръщат към Mercedes-Benz AMG за двигатели

С наскоро завършената инвестиция от “Investindustrial” в Aston Martin, те се се надяват след като “Investindustrial” с работили преди с Ducati и Mercedes-Benz AMG да може това да доведе до ново споразумение за двигател на британската компания.

Слухове за Aston Martin-и да използват AMG или Mercedes-Benz двигатели в бъдеще със сигурност не са нови, но последните новини показват, че началото на преговорите вече са в ход между двете фирми, за да се видите дали AMG двигателите ще могат да захранват бъдещите Aston Martin модели.

Ако се стигне до тава сделка, Aston Martin очевидно ще спести много пари, инвестирани от “Investindustrial”, ако не трябва да произвежда собствени двигатели на базата на V6 двигателят на Форд Мондео и модифицираният 4.2-литров V8 от Jaguar и Range Rovers, както правеха преди години за Aston Martin Vantage V8.

Както всички знаем, AMG двигателите са едни от най-добрите двигатели, които се произвеждат и марки като Pagani ги използват, така че подобен ход със сигурност ще гарантира бъдеще за Aston Martin.

© 2013 TXD LTD
Още в Новини
image00008
Mercedes-Benz G63 AMG “Gronos” от MANSORY с 840кс

Mansory Gronos е показана на Женевското авто изложение тази година. Mansory Gronos...

Close