Aston Martin и Mercedes-AMG плануват партньорство!

Share


Публикувано на: 26/07/2013

Aston Martin и Mercedes-AMG плануват партньорство!

Aston Martin обяви преминаването към техническо сътрудничество с Mercedes-AMG, 100% субсидиране от германската мултинационална автомобилна корпорация – Daimler AG. Още се разглеждат условията и двете страни работят за подписването на окончателни споразумения преди края на годината.

Предложената сделка ще даде на Aston Martin достъп до Mercedes-AMG и ресурсите на Mercedes-Benz автомобилите, позволяващи развитието на поръчкови V8 двигатели и употребата на определени компоненти от електрическата архитектура на Mercedes-AMG. Daimler AG ще притежава дялово участие в размер до 5 % без право на глас в Aston Martin, в зависимост от напредъка на споразумението. Техническото партньорство ще подпомагне стартирането на ново поколение автомобили Aston Martin, които ще включват последните технологии и новоразработени поръчкови V8 двигатели.

Съществен елемент от планираното партньорство е споразумение за сътрудничество между Mercedes-AMG, Daimler AG и Aston Martin. Aston Martin, които са най-ексклузивните спортни автомобили, произвеждани във Великобритания, отбележиха своя 100 годишен юбилей тази година. Компанията ще продължи да произвежда всички свои спортни автомобили в седалището си в Уоруикшир, Англия.

Продуктовият директор на Аston Martin,  Иан Минардс заяви: “Избрахме AMG специално като основа за този процес на развитие.”

“Аston Martin е  източник на най-модерните технологии  по цял свят и възможността за сътрудничество с Mercedes-AMG в следващото ни поколение спортни автомобили е ясно, добри новини.”

Той добави: “Работа с Mercedes-AMG по този начин позволява запазването на независимостта ни и опазването на уникаления характер и стил на Aston Martin, който е бил в основата на компанията през тези 100-години история, очаква ни едно светло бъдеще, тъй като започваме своя втори век в бизнеса. ”

Шефът на Mercedes-AMG заяви: “Ние сме горди да работим с Aston Martin и да им предоставят двигател и електронни компоненти за своите предстоящи спортни автомобили. Това е доказателство, че нашите технологии и двигатели са наистина добри и това е истински печеливша ситуация и за двете страни. ”

Дружествата се потвърди, че техните екипи инженерни ще работят заедно, за да се оптимизира прилагането на това техническо партньорство.

Това може да бъде истинско благословение за Aston Martin, които са страдали от липсата на силен технологичен партньор в продължение на години. Какво мислите за това партньорство?

© 2013 TXD LTD
Още в Новини
mercedes-benz-cls-63-amg-shooting-brake-1
Mercedes-Benz CLS63 AMG Shooting Brake от VATH с 846кс!

Mercedes-Benz CLS63 AMG Shooting Brake е може би най-якото комби на пазара,...

Close