Шумахер остана доволен от новия Mercedes C-Class

Share


Публикувано на: 17/12/2013

Шумахер остана доволен от новия Mercedes C-Class

Новото поколение на Mercedes C-Class бе представено на 16 декември в понеделник, като подготовката за събитието тече с пълна сила. Вече се появиха снимки на модела, както и видео, в което той получава похвали не от кого да е, а от 7-кратният световен шампион във Формула 1 Михаел Шумахер. Според официалната информация бившият пилот е участвал лично в разработката на новата C-Class, като е бил използван за експерт по помощните електронни системи. Те са обединени в един комплекс, наречен Intelligent Drive. Шумахер участва в изпитанията на полигона в Зинделфинген, като след тях дава висока оценка на така наречените асистенти.

“Много е трудно да бъдеш концентриран на 100 процента особено при по-дълго пътуване – коментира Шумахер. – Понякога и най-малката небрежност може да доведе до катастрофа. Затова поддържам напълно въвеждането на подобни системи. Те никога не се разсейват, уморяват и реагират мигновено.”

Вече се знае, че новата C-Class ще получи много от електронните системи за сигурност, които бяха предложени за флагмана на марката S-Class. Самият седан ще бъде с 8 см по-дълъг от сегашната генерация, като в същото време ще тежи със 100 кг по-малко. По данни на белгийския интернет-портал Auto55, при пускането му на пазара моделът ще се предлага с три 4-цилиндрови турбо-мотора – 2 бензинови с обем 1.6 литра (157 кс) и 2.0 литра (186 кс), и един дизел – 2.2 литра (177 кс и 400 Нм въртящ момент).
Източник: automedia.investor.bg

Шумахер остана доволен от новия Mercedes C-Class Шумахер остана доволен от новия Mercedes C-Class Шумахер остана доволен от новия Mercedes C-ClassMichael Schuhmacher, Tests C-Class Intelligent Drive Michael Schuhmacher, Tests C-Class Intelligent Drive Michael Schuhmacher, Tests C-Class Intelligent Drive

© 2013 TXD LTD
Още в Новини
1067550a95f1340
Зората на електрическите Mercedes-и

Предшественикът на C-Class - Mercedes 190Е, е един от пионерите в областта...

Close