Четириврато купе на базата на C-Class

Share


Публикувано на: 31/05/2014

 

Четириврато купе на базата на C-Class

Компанията Mercedes-Benz планира да разшири семейството C-Class, съобщава “Auto Express”, като цитира шефът на отдела за изследвания и разработки в германския производител Томас Вебер. Към вече излезлите седан и комби ще се присъединят не само купе и кабриолет, но и купе с 4 врати. То ще заеме място между по-малкия CLA и по-големия CLS.

Подобно решение е логично и рентабилно, благодарение на два основни фактора. Първият е наличието на платформата MRA, на която са направени седана и комбито. Модулното шаси позволява на Mercedes-Benz да пуска автомобили с най-различни форми и размери, като това става доста по-бързо и е по-евтино от досега. Наскоро Вебер обяви, че на платформата MRA ще бъдат изградени 10 модела на германския производител, като тя няма да бъде преотстъпвана на партньорите на концерна Daimler-AG.

Вторият фактор е, че Mercedes-Benz разполага с цели 4 завода, в които се произвежда новата C-Class – в Германия, Южна Африка, Китай и САЩ. Според Вебер удължената версия на седана ще се прави единствено за Китай, но на останалите пазари има достатъчно ниши, които могат да се запълнят именно от нови модели от семейството C-Class.

Преди година се твърдеше, че 5-ата версия на C-Class ще бъде лифтбек. Предполагаше, че заради нея Mercedes-Benz ще възроди името SportCoupe, под което в периода 2000-2008 г. се предлагаше фастбека с 3 врати C-Class. Новият модел трябваше да бъде с 5 врати и да се пребори с конкуренти като BMW 3-Series GT и Audi A5 Sportback.
Източник: www.automedia.investor.bg

© 2014 TXD LTD
Още в Новини
1260318808162726341
Нова версия на Mercedes-Benz Citan

Германската компания Mercedes-Benz стартира продажбите на най-новата версия на модела Citan. Тя...

Close