Хибридният Mercedes M-Class ще харчи 4.7 л/100 км!

Share


Публикувано на: 16/06/2014

Хибридният Mercedes M-Class ще харчи 4.7 л/100 км!

Mercedes-Benz подготвя фейслифт на кросовъра M-Class, който ще се появи на пазарите през втората половина на 2015 г. Това съобщава изданието Leftlanenews, според което в гамата на модела ще се появи и хибридна версия с възможност за зареждане от електропреносната мрежа.

Според информацията тази версия ще получи сравнително малък бензинов турбо-мотор – най-вероятно с 4 цилиндъра, а нe V6, който ще работи в комбинация с електрически двигател и специално разработена за модела автоматична трансмисия.

Енергията за електромотора ще се съхранява в литиево-йонни акумулатори, които ще обезпечават малък преход – около 30 км, само на електричество. По предварителни данни автомобилът ще може да се придвижва в 4 режима, както е при хибридната версия на флагмана на марката S-Class. Това са Hybrid (хибриден режим), E-Mode (само на електричество), E-Save (батерия не работи, за да може по-късно да премине в режим E-Mode) и Charge (батерията се зарежда по време на движение).

Средният разход на хибридния M-Class ще бъде 4.7 л/100 км. Моделът на Mercedes-Benz ще трябва да се пребори за клиенти с конкуренти като BMW X5 eDrive, хибридните версии на новите Audi Q7 и Volvo XC90. Както и с бъдещия напълно електрически кросовър Model X, който компанията Tesla планира да пусне на пазара през 2016 г.
Източник: www.automedia.investor.bg

© 2014 TXD LTD
Още в Новини
AMG-4.0-BITURBO-3
Още един рекордьор по литрова мощност от Mercedes-AMG

Ето го M178 - новия двигател, който ще монтират под капака на...

Close