Тайнствен Mercedes-Benz ще се изправи срещу BMW i8

Share


Публикувано на: 10/12/2014

Тайнствен Mercedes-Benz ще се изправи срещу BMW i8

Наскоро компанията Mercedes-Benz показа пред фотографи тайнствен концептуален модел на автономно транспортно средство, като и разкри част от проекта за създаването му. Автомобилът обаче бе старателно покрит, което още повече разпали въображението на медиите.
Според изданието Drive, което публикува снимки и собствени скици на машината, това е автомобил-робот с 4 отделни кресла, като предните могат да се обръщат назад, докато возилото се движи напълно автономно. В салона на колата е поставена информационно-развлекателна система и централна масичка, на която пътуващите могат да работят.

По-важно обаче е задвижването на тайнствения автомобил. Предполага се, че той ще бъде напълно електрически, като ще повтаря показания преди година концепт F125. Не е изключено обаче това да е хибрид, който да атакува на пазара показаното през миналата година BMW i8. При него двигателят с вътрешно горене отговаря за задвижването на задния мост, докато електромоторът е поставен на предната ос. Основното доказателство за това е различната ширина на предните и задните гуми.

Изданието допълва, че в Mercedes-Benz от известно време готвят адекватен отговор на BMW i8, както и на по-малкото i3, което е напълно електрическо. Очаква се моделът да бъде показан на изложбата за потребителска електроника CES през януари 2015 г. в Лас Вегас.
Любопитното е, че съвсем наскоро концернът Daimler-AG прекрати отношенията си с най-големия производител на електромобили – Tesla Motors. Преди това двете компании създадоха компактния ван B-Class Electric Drive.
Американците обаче са на път да си намерят нов съюзник в Германия – големия конкурент на Mercedes – компанията BMW.

Двете фирми вече обсъждат възможността за обмен на технологии. Tesla ще помогне със своя опит в електрическите системи, батериите и зарядните станции, докато баварците ще участват с технологиите си за създаване на олекотени шасита и каросерии.
Източник: www.automedia.investor.bg

Тайнствен Mercedes-Benz ще се изправи срещу BMW i8 Тайнствен Mercedes-Benz ще се изправи срещу BMW i8 Тайнствен Mercedes-Benz ще се изправи срещу BMW i8

© 2014 TXD LTD
Още в Новини
mercedes-benz-gle-63-amg-coupe-spied-in-production-ready-clothes-photo-gallery_3
Конкурентът на BMW X6 от Mercedes без маскировка!

Снимки на новия кросовър Mercedes-Benz GLE Coupe, който ще трябва да се...

Close