Следващото поколение на Mercedes-Benz C-Class

Share


Публикувано на: 5/06/2013

Следващото поколение на Mercedes-Benz C-Class

Очаква се W205 C-Class да излезне на сцената догодина през пролетта след официалната премиера насрочена за автомобилното изложение в Детройт 2014г. Планиран да бъде произвеждан в интегрирана производствена мрежа, състояща се от завод в Бремен (Германия), Тускалуза (Алабама), Источен Лондон (Южна Африка) и Пекин (Китай), новите Mercedes-Benz среден клас модели се очаква значително да е по-голям, но по-лек и ще предлага повече ефективност, удоволствие от шофиране и нтелигентност.

Въвеждането на CLA точно под текущата C-Class серия определя значителна промяна в класа на C-Class. Седановата версия (W 205) ще бъдат обявена през януари следващата година в Детройт и ще бъде последвана в течение на годината от три нови модела: комби – T-Modell (S205) през пролетта, C-Coupe (C205) през лятото и C-Cabrio (А205) през есента.

Всички четири нови модели ще разполагат с новата платформа наречена MRA (Mercedes Rearwheel Architecture), което също добавя почти 10 сантиметра от общата дължина на автомобила, който ще е 4.70 м. Междуосието също ще порастне, което означава, че вътре ще бъде още по-просторна, отколкото настоящия модел. Преместването на новия C-Class по-близо до E-Class подчертава новата стратегия за растежа на Mercedes-Benz.

Докато W205 и S205 ще разполагат с по-класически дизайн (с две различни решетки за Elegance и Avantgarde линии оборудване), C205 и A205 ще покажат много динамичен дизайн, собствена идентичност със спортен характер. Дизайнът ще се състои от прогресивни линии и форми с поразителни отличителени белези, големи фарове с LED технология  и по-изправена радиаторна решетка. Лазерната светлина технология (направила примиера е Concept GLA през април) може да стартира за новия C-Class за 2016г. и по този начин дори да задмине вече широко разпространениете LED технологии.

Повечето от техничните подобрения ще дойдат от новия S-Class (повече информация за  новия S-Class -> ТУК), на който новата C-Class ползва дизайнерската философия. Очаквайте напълно преработена вътрешна архитектура, подобрена функционалност,  усещане за качество и подобрена атмосфера.

Освен това към новата задвижваща система ще се присъединят няколко нови и пестеливи дизелови и бензинови двигателя, както и текущите агрегати. BlueEFFICIENCY пакет ще бъде на разположение в цялата гама, като в случаите на A-Class и CLA, Mercedes-Benz ще предлага и специален, щадяща околната среда версия за новия C-Class (най-вероятно за C180 и C200 CDI). Важен детайл, който също така подобрява икономията на гориво е ниският коефициент на триене (Cd), говори се, че е в близост до 0.23 – 0.24 подобен на други нови модели, пуснати от германския гигант.

Дизеловите двигатели най-вече ще се състоят от BlueTEC варианти за върховите модели (C250 BlueTEC, C300 BlueTEC и C350 BlueTEC).

За моделът от 2015 година, въвеждането на BlueTEC HYBRID версия също е възможно (C300 BlueTEC HYBRID), както е стартирането на бензинов хибриден модел (C400 HYBRID). Най-високият клас до откриването на новото поколение C63 AMG предвидено за края на 2014г., ще бъде C400 BlueEFFICIENCY с мощност 333 кс и V6 двигател.

Супер спортната C-Class ще бъде на разположение за четирите версии и ще бъде задвижвана от изцяло нов 4-литров 8-цилиндров двигател с участието на BiTurbo и директно впръскване и ще е в състояние да произвежда до 465 кс. Изцяло новата 9G-TRONIC автоматична скоростна кутия ще се предлага като стандартно оборудване за  силовата гама.

Следващото поколение на Mercedes-Benz C-Class Следващото поколение на Mercedes-Benz C-Class Следващото поколение на Mercedes-Benz C-ClassСледващото поколение на Mercedes-Benz C-Class Следващото поколение на Mercedes-Benz C-Class Следващото поколение на Mercedes-Benz C-ClassСледващото поколение на Mercedes-Benz C-Class Следващото поколение на Mercedes-Benz C-Class Следващото поколение на Mercedes-Benz C-Class

© 2013 TXD LTD
Още в Новини
RevozportMercedesA45AMG3-1
Mercedes-Benz “RZA-290” кит за A250/А200 от RevoZport

Хонконгските автомобилни специалисти от RevoZport са започнали проект с кодово име "RZA-290"...

Close