Следващото поколение интелигентна мрежа: Mercedes пуска Кола-до-X технология

Share


Публикувано на: 16/06/2013

Следващото поколение интелигентна мрежа: Mercedes пуска Кола-до-X технология за колите си

Mercedes обявиха плановете си да станат първият автомобилен производител, който предлага “Кола-до-X” технология за потребителите.
Системата ще дебютира по-късно тази година и ще позволява на превозните средства да комутират с други превозни средства, както и на транспортната инфраструктура. Mercedes казва, че това ще даде възможност на водачите да получават ранни известия за потенциални опасности, така че те могат да вземат “необходимите действия и дори да помогнат за избягването на критични ситуации, които възникват.”
Например, ако един автомобил, оборудван с технологията “Кола-до-X” се повреди или участвал в катастрофа, други водачи в околността ще бъдат уведомени, така че те да могат да сменят лентата на движение. Системата също така ще предостави на щофьора точна информация за трафика, така че да може да се избегне претоварването и задръстванията.
Системата ще се предлага като част от “Drive Kit Plus” пакетът, който изисква потребителите да имат iPhone 4 или iPhone 4s, и приложението Digital Drivestyle. Разработва се съвместимост с iPhone 5.  Системата не е идеална, но Mercedes казва, те са избрали този път, защото това е “най-бързият начин за мобилизиране на бъдещата технология и следователно и най-бързия пряк път към отключване на потенциалът на технологията Кола-до-X.”

Следващото поколение интелигентна мрежа: Mercedes пуска Кола-до-X технология за колите си Следващото поколение интелигентна мрежа: Mercedes пуска Кола-до-X технология за колите си Следващото поколение интелигентна мрежа: Mercedes пуска Кола-до-X технология за колите си

© 2013 TXD LTD
Още в Новини
1102891221788240479
Рендър на Mercedes-Benz CLA45 AMG Coupе

Той не е чак толкова странна идея. Ниските линии на Mercedes-Benz CLA45...

Close