Първи снимки на новият Mercedes-Benz S-Class Coupe

Share


Публикувано на: 10/02/2014

Първи снимки на новият Mercedes-Benz S-Class Coupe

В края на миналата седмица в интернет се появи мъглява снимка от пресконференция на Mercedes, по време на която на заден фон се вижда новият S-Class Coupe. Германците представиха случилото се като “случайност”, а ние си знаехме, че е въпрос на часове да видим колата в пълния й блясък. Ето, това се случи.

Снимката е неофициална, но поне е с добро качество. Колата представлява двуврата версия на обикновения Mercedes S-Class, така че очаквай всички познати технологии и в Coupe-то. Голямата новост е, че Mercedes най-накрая склони да нарича моделите си с две врати – Coupe, а не с объркани трибуквени означения, които с години не можехме да запомним.

От първото тримесечие на 2014-та година ще изкарат модела Mercedes-Benz S-клас Coupe (купе) и досегашния CL-клас ще бъде отстранен. Световната премиера на купето на луксозната S-класа е насрочена за швейцарския автосалон в Женева. Доскоро пълзяха слухове, че премиерата купето ще се състои в Детройт.
Не бихме казали, че се изненадваме от дизайна на помпозното купе с наименование S-клас Coupe. Причината за това е концептуалният модел, който бе разкрит на автосалона във Франкфурт през изминалата есен. Ще можете да му се насладите по-долу в галерията, като дизайна му е изключително близък до този на серийния модел. Прототипът бе дълъг 5 050 мм, а под предния му капак бе монтиран 4.6-литров V8 с два турбокомпресора, мощност 455 кс и въртящ момент 700 Нм.

Арогантно и същевременно елегантно ще бъде новото купе на Mercedes-Benz. С липсата на две врати и класическия силует, останалото ще бъде директно заимствано от S-класата. Оборудване, двигатели, дизайнерски препратки.
Засега за дизелова версия не става дума, но със сигурност в моделната линия ще включат S63 AMG Coupe и S65 AMG Coupe. Подробни снимки на екстериора и интериора очаквайте до няколко седмици, след като дебютира в Женева в началото на март.

Първи снимки на новият Mercedes-Benz S-Class Coupe Първи снимки на новият Mercedes-Benz S-Class Coupe Първи снимки на новият Mercedes-Benz S-Class CoupeConcept S-Class Coupé Concept S-Class Coupé Concept S-Class Coupé 

© 2014 TXD LTD
Още в Новини
1995-lotec-mercedes-benz-1000-17-1
Mercedes Lotec C1000 се появява на пазара с по-ниска цена!

Произведена преди 20 години по поръчка на арабски шейх машина е можела...

Close